Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig pasta med tomat och kyckling

Mums, en snabb och riktigt smakrik pasta! Med strimlad kyckling går det på ett kick att slänga ihop denna pastarätt. Med smak av vitlök, saftiga tomattärningar, crème fraiche och haricots verts – ljuvligt, helt enkelt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ansa bönorna. Grovtärna tomaterna.
  3. Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter. Lyft upp dem på ett fat.
  4. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Vänd ner vitlöken och stek ytterligare någon minut. Tillsätt vatten och crème fraiche och sjud kycklingen några minuter. Vänd ner bönorna och tomaterna och låt det bli varmt.
  6. Blanda pastan med bönorna och kycklingen. Krydda med lite extra peppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt ev med tomatpuré och saffran.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt ev med tomatpuré och saffran.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta gärna gemelli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g haricot vert
  • 2 tomater
  • ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche saffran tomat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2463 kJ / 590 kCal