Krämig pasta med svamp och grönsaker
Vardagspasta när den är som bäst! Servera pasta med en gräddig svampsås gjord på skogschampinjoner, lök, morot och palsternacka, som får smak av citron. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4 portioner
Ugnsrostade grönsaker
1/2 gul lök
250 g morötter
150 g palsternacka
3/4 msk olivolja
2 krm torkad rosmarin
2 krm torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gräddsås
2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 msk japansk soja
2 dl vispgrädde
1/2 msk svartvinbärsgelé
1/2 tsk majsstärkelse
peppar
salt
400 g spaghetti
1 - 2 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
1 msk olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl finriven parmesan
chiliflakes
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte champinjoner, vitlök och citronjuice mot kantareller, gul lök och limejuice. Det blev också riktigt gott.
Eva
2022-09-20Detta var verkligen enkelt att laga och även barnen älskade det.
Marcus
2022-08-31Skålarna skickades rena 😄 Helt klart en ny favorit som lär lagas mååånga gånger.
Caroline
2020-11-12