Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkarré med champinjoner

Krämigt, mättande och gott skulle beskriva den här rätten på fläskkarré med champinjoner. Såsen får en god smak av den vitlöksfrästa svampen och andra kryddor som oxbuljong och dijonsenap. Köttet läggs i sist och det får puttra några minuter innan middagen är klar. Prova gärna kocktipset för mer karaktär!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och klyfta svampen. Skär köttet i strimlor.  
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Bryn köttet hastigt i hälften av oljan på hög värme i en stekgryta. Ta upp köttet på en tallrik. Fräs svampen i resten av oljan ett par minuter. Pressa i vitlöken.
  5. Rör ner grädden och buljongen blandat med majsstärkelsen.
  6. Lägg tillbaka köttet i grytan. Låt puttra ihop 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt senap och vänd runt. Håll grytan varm. 
  7. Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar och blanda med olivoljan och vinägern. Krydda med salt och peppar.
  8. Hacka persiljan.
  9. Till servering: Servera grytan med pasta och tomater och strö över persiljan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Smaksätt gärna grytan med grönpeppar om man vill ge den lite mer karaktär.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g champinjoner
  • 4 skivor fläskkarré
  • 4 port tagliatelle
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl oxbuljong
  • 1 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1 msk dijonsenap
Tomatsallad
  • 2 tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Till servering
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2501 kJ / 598 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept