Fläskkarré med champinjoner
Krämigt, mättande och gott skulle beskriva den här rätten på fläskkarré med champinjoner. Såsen får en god smak av den vitlöksfrästa svampen och andra kryddor som oxbuljong och dijonsenap. Köttet läggs i sist och det får puttra några minuter innan middagen är klar. Prova gärna kocktipset för mer karaktär!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
4 portioner
250 g champinjoner
4 skivor fläskkarré
4 port tagliatelle
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl oxbuljong
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1 msk dijonsenap
Tomatsallad
2 tomater
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Till servering
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2501 KJ / 598 kCal
Fett24 g
Salt2.26 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott! Hela familjen uppskattade denna! Jag kompletterade med ärtskott och tog vanlig köttbuljong eftersom oxbuljongen var slut ;)
Madelene
2020-11-11Vi gjorde denna rätt med picnicbog, och det blev lika gott. Vi tillagade dock i våran slow cooker, det blir helt annan smak än att göra på spisen! :)
Ronja
2017-12-30Verkligen jätte gott
Ann-theres
2015-11-04