Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig paprikapasta med skinka

Lätt- och snabblagad pastarätt med trevliga ingredienser som röd och grön paprika, skivad rökt skinka, crème fraiche, ketchup (eller chilisås) och riven ost. En smarrig vardagsmiddag som du svänger ihop på under 30 minuter! Tips: låt gärna barnen vara med och hjälpa till i köket!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll i vatten i en stor kastrull till pastan. Sätt den på spisplattan på högsta värmen.
  2. Dela, kärna ur och tärna paprikorna.
  3. Skär skinkan i breda remsor.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  5. Blanda mjölk, crème fraiche och ketchup i kastrullen där pastan kokat. Blanda ner paprikan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spaghettin.
  6. Servera spaghettin med skinka och ost i skålar bredvid.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfri ost eller uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 150 g skivad rökt skinka
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk ketchup eller chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2193 kJ / 525 kCal