Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig örtpasta med kassler och broccoli

Snabbt svänger du ihop en mättande och krämig örtpasta med kassler och broccoli med detta recept. Blanda bara alla ingredienser till en underbar, varm röra och servera direkt den himmelska pastarätten. Snabbt och supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kasslern i strimlor. Ansa och skär broccolin i buketter. Dela broccolistammen på mitten och skiva tunt. Skala och skär morötterna i cm–stora tärningar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt broccolibuketter och morotsbitar när 5 minuter av koktiden återstår. Häll av pasta och grönsaker och låt rinna av i ett durkslag.
  3. Värm crème fraiche, citronskal och citronjuice i pastakastrullen. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kassler, örter, pasta och grönsaker. Låt allt bli varmt och servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t.ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Tips

Broccolistammen har en mild kålsmak som de flesta gillar. Testa den tunt skivad i en wok nästa gång.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 1 broccoli
  • 3 morötter
  • 400 g pastasnäckor
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • finrivet skal av 1/2 tvättad citron
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 kruka repad timjan
  • 1/2 kruka hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?