Krämig laxpasta med svartkål

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
0
Krämig laxpasta med svartkål

Vi ser just nu en renässans för alla möjliga sorters kål, denna härligt näringsrika grönsak. Här används svartkål i en spännande sås till en smarrig laxpasta. Med solrosfrön får såsen också ett uns av tuggmotstånd. Pastan serveras givetvis med frisk citron till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Krämig laxpasta med svartkål

Ingredienser

4 portioner
500 g  färsk pasta gärna fettuccini
1   silverlök
1   vitlöksklyfta
200 g  rimmad lax
1   citron
ca 200 g  färsk svartkål
2 msk  olivolja
2 1/2 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  vispgrädde
salt och peppar
80 g  solroskärnor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2693 KJ / 644 kCal
Fett43 g
Kolhydrater38.1 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Krämig kålpasta med varmrökt lax
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med svartkålspesto
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsk pasta med lax och svartkål
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilé med svartkålssallad och vitlökskräm
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga