Krämig laxpasta med svartkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig laxpasta med svartkål

Vi ser just nu en renässans för alla möjliga sorters kål, denna härligt näringsrika grönsak. Här används svartkål i en spännande sås till en smarrig laxpasta. Med solrosfrön får såsen också ett uns av tuggmotstånd. Pastan serveras givetvis med frisk citron till!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skär laxen i breda strimlor. Skär citronen i klyftor.
  3. Fräs lök, vitlök och svartkålen glansig i olivoljan i en stekpanna.
  4. Tillsätt buljong och grädde, låt sjuda ca 5 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och peppar. Strö över solrosfröna. Håll varmt.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera pastan med svartkålssås, lax och citronklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk pasta gärna fettuccini
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g rimmad lax
  • 1 citron
  • ca 200 g färsk svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 80 g solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2693 kJ / 644 kCal