Krämig laxpasta med svartkål
Vi ser just nu en renässans för alla möjliga sorters kål, denna härligt näringsrika grönsak. Här används svartkål i en spännande sås till en smarrig laxpasta. Med solrosfrön får såsen också ett uns av tuggmotstånd. Pastan serveras givetvis med frisk citron till!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk pasta gärna fettuccini
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
200 g rimmad lax
1 citron
ca 200 g färsk svartkål
2 msk olivolja
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt
peppar
80 g solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 644 kCal
Fett43 g
Kolhydrater38.1 g
Protein24 g
Kommentarer