Hoki med spenat och purjolök

10
0
Hoki med spenat och purjolök

Ett matigt och snabblagat recept på fisk i ugn med spenat och purjolök. Du gör den av hoki, potatis, purjolök och spenat. Servera med en utsökt sås av bland annat lök, citron och grädde. Enkelt och mättande!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011

Hoki med spenat och purjolök

Ingredienser

4 portioner
800 g hoki
900 g potatis
1 tsk salt
1 krm peppar
1 purjolök
65 g färsk spenat
4/5 msk olja

Sås

1 gul lök
4/5 msk olja
ca 1 1/2 msk pressad citronsaft
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
3 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
salt och peppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2832 KJ / 677 kCal
Fett 242 g
Kolhydrater 629 g
Protein 464 g
Läs mer om näringsvärden