Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hoki med spenat och purjolök

Ett matigt och snabblagat recept på fisk i ugn med spenat och purjolök. Du gör den av hoki, potatis, purjolök och spenat. Servera med en utsökt sås av bland annat lök, citron och grädde. Enkelt och mättande!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka potatisen (skala den om den ska pressas).
  4. Skär fisken i grova bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Ansa och skiva purjolöken. Fräs purjon och spenaten i oljan. Lägg fräset på fisken.
  5. Sås: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan. Rör ner citronsaft, smulad buljongtärning eller fond, vatten och grädde. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Red såsen med majsstärkelse utrört med lite vatten. Låt koka ca 3 minuter.
  6. Häll den varma såsen över fisken. Sätt in mitt i ugnen ca 10 min.
  7. Servera med kokt potatis, gärna pressad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g hoki
  • 900 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 purjolök
  • 65 g färsk spenat
  • 0,8 msk olja
Sås
  • 1 gul lök
  • 0,8 msk olja
  • ca 1 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 3 dl vatten
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2832 kJ / 677 kCal