Hoki med spenat och purjolök
Ett matigt och snabblagat recept på fisk i ugn med spenat och purjolök. Du gör den av hoki, potatis, purjolök och spenat. Servera med en utsökt sås av bland annat lök, citron och grädde. Enkelt och mättande!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011
Ingredienser
4 portioner
800 g hoki
900 g potatis
1 tsk salt
1 krm peppar
1 purjolök
65 g färsk spenat
4/5 msk olja
Sås
1 gul lök
4/5 msk olja
ca 1 1/2 msk pressad citronsaft
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
3 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2832 KJ / 677 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater62.9 g
Protein46.4 g
Kommentarer