Hoki med spenat och purjolök

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
0
Hoki med spenat och purjolök

Ett matigt och snabblagat recept på fisk i ugn med spenat och purjolök. Du gör den av hoki, potatis, purjolök och spenat. Servera med en utsökt sås av bland annat lök, citron och grädde. Enkelt och mättande!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011

Hoki med spenat och purjolök

Ingredienser

4 portioner
800 g  hoki
900 g  potatis
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1   purjolök
65 g  färsk spenat
4/5 msk  olja

Sås

1   gul lök
4/5 msk  olja
ca 1 1/2 msk  pressad citronsaft
1   höns- eller fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
3 dl  vatten
2 1/2 dl  mellangrädde
salt och peppar
1 msk  majsstärkelse (Maizena)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2832 KJ / 677 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater62.9 g
Protein46.4 g

Testa liknande recept

Torskgryta med citron
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrusbakad fisk med tomatkräm
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flundra med spenat och rökt lax
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoki thai
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med spenat och purjolök
Betyg 3.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki med ruccolapesto
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga