Fried rice med kimchimajonnäs
Fried rice är ett underbart sätt att äta ris på. Här fräser du bland annat morötter, salladslök och ingefära och låter det sedan blandas med det stekta riset. Toppa med ett stekt ägg, sesamfrön samt en smakrik kimchimajonnäs. Och självklart äter du rätten med pinnar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
200 g kimchi
2 dl majonnäs
2 morötter
125 g salladslök
1/2 msk olja
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
250 g sojabönor
2 msk japansk soja
8 ägg
sesamfrö
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3530 KJ / 841 kCal
Fett53 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt. Testa!
Hans
2021-02-21Hej! Stämmer det verkligen att det är 1/2 msk olja?
Hedvig
2020-12-18Hej Hedvig! Ja det stämmer men beroende på vilken stekpanna man har kan man behöva öka upp mängden olja. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21Supersmarrigt! Kimchimajjo var en riktig hit!
Cecilia
2020-10-31