Fried rice med kimchimajonnäs 

10
3 Klimatsmart
Fried rice med kimchimajonnäs 

Fried rice är ett underbart sätt att äta ris på. Här fräser du bland annat morötter, salladslök och ingefära och låter det sedan blandas med det stekta riset. Toppa med ett stekt ägg, sesamfrön samt en smakrik kimchimajonnäs. Och självklart äter du rätten med pinnar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Fried rice med kimchimajonnäs 

Ingredienser

4 portioner
4
port jasminris
200 g
kimchi
2 dl
majonnäs
2
morötter
125 g
salladslök
1/2 msk
olja
2 msk
riven ingefära
2
vitlöksklyftor
250 g
sojabönor
2 msk
japansk soja
8
ägg
-
sesamfrö

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna riset med lite av lagen från kimchin.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Hedvig

12/18/2020

Hej! Stämmer det verkligen att det är 1/2 msk olja?

Redaktionen ICAse

12/21/2020

Hej Hedvig! Ja det stämmer men beroende på vilken stekpanna man har kan man behöva öka upp mängden olja. Hälsningar Ulrika

Cecilia

10/31/2020

Supersmarrigt! Kimchimajjo var en riktig hit!

Anne

9/7/2020

Supergod!! Kimchimajonnäsen var pricken över i:et!

Näringsvärde per portion

Energi 3530 KJ / 841 kCal
Fett 53 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept