Fried rice med kimchimajonnäs 

12
4 Klimatsmart
Fried rice med kimchimajonnäs 

Fried rice är ett underbart sätt att äta ris på. Här fräser du bland annat morötter, salladslök och ingefära och låter det sedan blandas med det stekta riset. Toppa med ett stekt ägg, sesamfrön samt en smakrik kimchimajonnäs. Och självklart äter du rätten med pinnar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Fried rice med kimchimajonnäs 

Ingredienser

4 portioner
4 port jasminris
200 g kimchi
2 dl majonnäs
2 morötter
125 g salladslök
1/2 msk olja
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
250 g sojabönor
2 msk japansk soja
8 ägg
sesamfrö

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna riset med lite av lagen från kimchin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Hans

2021-02-21

Väldigt gott och enkelt. Testa!

Hedvig

2020-12-18

Hej! Stämmer det verkligen att det är 1/2 msk olja?

Redaktionen ICAse

2020-12-21

Hej Hedvig! Ja det stämmer men beroende på vilken stekpanna man har kan man behöva öka upp mängden olja. Hälsningar Ulrika

Cecilia

2020-10-31

Supersmarrigt! Kimchimajjo var en riktig hit!

Näringsvärde per portion

Energi 3530 KJ / 841 kCal
Fett 53 g
Salt 3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden