Krämig kycklinggryta med apelsin

Att smaksätta med apelsin är verkligen en hit, och särskilt i denna kycklinggryta. Tillsammans med mjölk, crème fraiche och smulad buljongtärning kokas kycklingen färdig innan den serveras ihop med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2024

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2365 KJ / 564 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
45 stMycket god! Kommer absolut göras igen. Skippade dock mjölken (hade ingen hemma).
Emelie
Vi brukar använda quornbitar istället för kyckling, blir också gott!
Mark
Gott och enkelt.
Maria
Gott och fräsch smak. Två apelsiner rekommenderas som sagt. Även rivet skal från två apelsiner.
Peter
Gott och enkelt. Blev 4 portioner som beräknat :)
Julia
Följde kommentarerna om två apelsiner inkl saft och skal. Mycket gott!
Maria
Mycket god smak på såsen, mums! Tog två apelsiners saft som någon tipsat om innan, det behövdes. Men snälla kan vi sluta få boil in bag ris i matkassen, det är bara kladdigt å varmt att få ur riset ur påsen. Inget smidigare alls enligt mig!
Anna
Hej Anna! Ett tips till riset är att klippa upp rispåsarna och häll ner riset i lika mycket vatten som du kokar pasta i och sen hälla av riset i en sil. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Den var god. Fast den med broccoli, rödlök mm var godare
Gun
Mycket gott! Hade i saft från sammanlagt 1,5 apelsiner samt 2 morötter och 1 broccoli.
Claudia
Åh nej vad har ni gjort? Det förra receptet var så mycket bättre! Så besviken! Kan man få tag på det gamla receptet någonstans?
Rebecca
Hej Rebecca! Här kommer det gamla receptet: Ingredienser • 250 g broccoli • 1 rödlök • 4 kycklingfiléer • 1 apelsin • 2 1/2 dl matlagningsgrädde • 4 port ris • 2 tsk olja • salt • peppar • 2 dl mjölk • 2 tsk majsstärkelse • 2 msk japansk soja • 1 kycklingbuljongtärning • 1/2 tsk rosmarin Gör så här: Tina kycklingen (om fryst används). Ansa och skär broccolin i små buketter. Skala stammen och skär den i skivor. Skala och skiva löken. Skär kycklingen i skivor. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs broccolin mjuk i hälften av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lyft upp den på en tallrik. Bryn kycklingen och löken i stekpannan i resten av oljan. Sänk värmen och pressa i saften från apelsinen. Blanda mjölk och majsstärkelse. Rör ner mjölkblandningen, grädde, soja, smulad buljongtärning och rosmarin i stekpannan. Koka upp och sjud i 5 minuter. Rör ner broccolin precis före servering. Servera kycklinggrytan med riset. Hälsningar Lisa
ICA-köket