Krämig köttfärssås och spaghetti
Köttfärssås med spaghetti, en kär klassiker i många hem. Det här receptet är en enkel variant av köttfärssås. Färsen bryns ihop med lök och för att få den krämiga smaken blandar du i smetana. Med soja, vinäger och timjan blir köttfärssåsen komplett och redo att serveras med spaghetti och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
4 portioner
Köttfärssås
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1 msk olivolja
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
1 dl smetana
2 tsk timjan
1 msk kinesisk soja
1 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
Pasta
4 port spaghetti
Sallad
3 tomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2815 KJ / 672 kCal
Fett33 g
Kolhydrater56 g
Protein35 g
Kommentarer
Tyckte något saknades i smaken så jag hade i lite Felix chilisås i slutet, och det gjorde det hela supergott!
Johanna
2024-07-29Det blev supergott, gjorde till hela familjen som åt som galningar, men jag hade ingen smetana hemma så jag tog krossade tomater ist och hoppade mjölken då tomat och mjölk inte går så bra ihop. Tyckte även att majspudret blev onödigt då jag kokade den lite längre. Blev extra god när jag smög ner 3 vitlöksklyftor med. Nästa gång så ska jag hacka ner morot och selleri i och låta den koka minst 4 timmar innan servering.
Linus
2023-11-22Haha ibland kan jag roa mig med att endast komma in för kommentarerna. Snyggt, Daniel!
Mikael
2023-08-05