Krämig köttfärssås och spaghetti

546
1
Krämig köttfärssås och spaghetti

Köttfärssås med spaghetti, en kär klassiker i många hem. Det här receptet är en enkel variant av köttfärssås. Färsen bryns ihop med lök och för att få den krämiga smaken blandar du i smetana. Med soja, vinäger och timjan blir köttfärssåsen komplett och redo att serveras med spaghetti och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016

Krämig köttfärssås och spaghetti

Ingredienser

4 portioner

Köttfärssås

1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1 msk olivolja
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
1 dl smetana
2 tsk timjan
1 msk kinesisk soja
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar

Pasta

4 port spaghetti

Sallad

3 tomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Riv eller hacka gärna en eller två klyftor vitlök i färsen.

Vad tyckte du om receptet?

546

Kommentar

Maria

2021-09-20

Den är jätte god

Näringsvärde per portion

Energi 2815 KJ / 672 kCal
Fett 33 g
Kolhydrater 56 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden