Krämig köttfärsgryta med paprika

54
3
Krämig köttfärsgryta med paprika

En krämig köttfärssgryta ligger helt i tid när kylan gör sig påtaglig ute. Denna innehåller allt från paprika, tomatpuré, grädde, buljong och oregano. Detta får puttra ihop med köttfärsen innan grytan är redo att avnjutas ihop med ris och rivna morötter. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019

Krämig köttfärsgryta med paprika

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 röd paprika
1 rödlök
500 g nötfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
2 1/2 dl vatten
salt
peppar
3 minimorötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Koka gärna med lite torra röda linser för en drygare gryta. Ta då lite extra vatten.

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Jens

2022-04-10

Riktigt god och lättlagad gryta.

Kerstin

2022-03-04

Ska inte köttfärsen stekas smulig, som till köttfärssås? Tycker det ser ut som om köttfärsen är i lite större bitar.

Madeleine

2022-03-04

Mumsigt även god i veggo variant

Näringsvärde per portion

Energi 3261 KJ / 778 kCal
Fett 45 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden