Krämig köttfärsgryta med paprika
En krämig köttfärssgryta ligger helt i tid när kylan gör sig påtaglig ute. Denna innehåller allt från paprika, tomatpuré, grädde, buljong och oregano. Detta får puttra ihop med köttfärsen innan grytan är redo att avnjutas ihop med ris och rivna morötter. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 röd paprika
1 rödlök
500 g nötfärs eller blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk torkad oregano
2 1/2 dl vatten
salt
peppar
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3261 KJ / 778 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g
Kommentarer
Aningen smaklös och blaskig. Men den har potential.
Malin
2024-10-24Jättegod rätt. Tillsatte inget vatten alls men lite extra oregano, paprikapulver och chiliflakes.
Frida
2024-10-22Tycker som några andra kommenterat. Blev ganska smaklöst. Nästa gång blir det mer kryddor i grytan. Tips är också att inte ha i så mycket vatten. Min gryta blev lite lös i konsistensen. Trots detta får den 4/5 av mig i betyg, eftersom grytan har potential.
Therese
2024-07-02