UNDER 45 MIN | Medel

Krämig köttfärsgryta med paprika

En krämig köttfärssgryta ligger helt i tid när kylan gör sig påtaglig ute. Denna innehåller allt från paprika, tomatpuré, grädde, buljong och oregano. Detta får puttra ihop med köttfärsen innan grytan är redo att avnjutas ihop med ris och rivna morötter. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Skala och hacka löken.
  3. Stek färsen i oljan i en gryta. Tillsätt löken och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt paprika, tomatpuré, grädde, smulad buljongtärning, oregano och vatten. Låt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Riv morötterna.
  6. Servera grytan med ris och morötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Koka gärna med lite torra röda linser för en drygare gryta. Ta då lite extra vatten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • 2 1/2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 3 minimorötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3261 kJ / 778 kCal