Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Färsfräs i pitabröd

Varför blir allt så gott i bröd? Här fräses köttfärs med paprikapulver, serveras i varma pitabröd tillsammans med avokadoröra, lök, tomat och ljuvlig fetaost. Underbar kombo!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på pitabrödets förpackning.
  2. Skala och skiva löken. Tärna tomaterna.
  3. Dela, kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Skala och riv vitlöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smula fetaosten grovt.
  5. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Stek färsen i oljan och tillsätt paprikapulvret. Smula ner buljongtärningen mot slutet och tillsätt vattnet och låt det bli varmt. Krydda med salt, peppar och oregano.
  7. Dela och fyll pitabröden med köttfärsröran, avokadomoset, löken, tomaterna och fetaosten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pitabröden och buljongen. Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 pitabröd
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk oregano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2904 kJ / 696 kCal