UNDER 30 MIN | Medel

Bbq-griljerad kassler med bluecheesesås

Bbq-griljerad kassler med bluecheesesås är ett smarrigt middagsrecept på ugnsbakad kassler. Kasslern griljeras med en rökig grillsås och serveras sedan med en sås av bluecheese crème fraiche och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär bort det mörka från kasslern. Pensla grillsås generöst runt om kasslern. Strö över ströbrödet och lägg över på en ugnsplåt.
  3. Skär bort rotfästet från tomaterna och "kryssa" dem lätt med en kniv på ovansidan. Pensla även dem med lite grillsås och lägg dem brevid kasslern. Ställ i ugnen ca 20 minuter. Kasslern behöver bara bli ljummen inuti eftersom den redan är tillagad.
  4. Blanda crème fraiche med persiljan. Ställ fram kasslern som en "stek" upplagd på en skärbräda tillsammans med tomaterna och såsen. Servera gärna med kokt potatis och broccoli.

För alla

Gör laktosfri: använd smaksatt laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med persilja och ev lite fransk senap eller använd Tofutti smaksatta sojapålägg.

Tips

Tillsätt gärna ½-1 dl smulad ädelost (för 4 port) i crème fraichen för att ge såsen ytterligare stuns.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 1 flaska rökig grillsås (BBQ, à 185 ml)
  • 2 msk ströbröd
  • 4 tomater
  • 2 dl bluecheese crème fraiche
  • 2 - 3 msk finhackad persilja