Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sallad med ostyoghurt och strimlad kassler

Pigg och mustig sallad med ostyoghurt och kassler. Smakfull ädelost mosas med kryddor, citronsaft och yoghurt. Kasslern med ypperlig sälta, tomaterna med sin sötma och den aptitlig ostyoghurten blir en modern och spännande måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och sjud i ca 7 minuter. Skölj i kallt vatten. Skala och dela äggen i klyftor.
  2. Gaffelmosa ädelosten med yoghurten till en jämn och smidig konsistens. Smaksätt med citronsaft, socker, salt och peppar.
  3. Putsa kasslern. Skär tvärs över i 1 cm tjocka skivor. Skär skivorna i 1/2 cm tjocka strimlor.
  4. Skölj och skiva rädisorna fint. Dela tomaterna. Riv salladsbladen.
  5. Blanda sallad, tomater, rädisor och ägg med yoghurtblandningen. Lägg upp hälften av salladen på tallrikar i luftiga högar.
  6. Fördela kasslerstrimlorna över och toppa med resten av salladen.

Tips

Breadsticks: Skär långa, sneda skivor av 1 baguette. Rör ihop 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk olivolja och 2 msk finhackad persilja. Pensla skivorna med blandningen, salta lätt och rosta i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter i 175°C. Tipstexten är avsedd för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 100 g ädelost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • 500 g vinmarinerad kassler
  • 10 rädisor
  • 1 ask körsbärstomater (à ca 150 g)
  • 150 g spröd, blandad sallad t ex frisée eller lollorossosallad
Till servering
  • breadsticks (se Tips nedan) eller nybakat bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer