Sallad med ostyoghurt och strimlad kassler

Pigg och mustig sallad med ostyoghurt och kassler. Smakfull ädelost mosas med kryddor, citronsaft och yoghurt. Kasslern med ypperlig sälta, tomaterna med sin sötma och den aptitlig ostyoghurten blir en modern och spännande måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Ingredienser
4 portioner
4 ägg
100 g ädelost
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk socker
salt och peppar
500 g vinmarinerad kassler
10 rädisor
1 ask körsbärstomater (à ca 150 g)
150 g spröd, blandad sallad t ex frisée eller lollorossosallad
Till servering
breadsticks (se Tips nedan) eller nybakat bröd
Gör så här
Tips
Breadsticks: Skär långa, sneda skivor av 1 baguette. Rör ihop 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk olivolja och 2 msk finhackad persilja. Pensla skivorna med blandningen, salta lätt och rosta i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter i 175°C. Tipstexten är avsedd för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer