Krämig kantarellpasta med parmesan

Om du vill laga en riktigt krämig och god kantarellpasta med grädde, vitt vin, persilja och riven parmesan har du hittat rätt. Så gott och enkelt att svänga ihop när du haft tur i svampskogen eller butiken.

Ingredienser
4 portioner
ca 1 liter kantareller (1 liter motsvarar ca 350 g)
4 portioner pasta (gärna linguine)
1 vitlöksklyfta
3 bananschalottenlökar (3 st motsvarar ca 100 g)
2 msk smör
salt
svartpeppar
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
4 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan (2 dl motsvarar ca 100 g)
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3478 KJ / 831 kCal
Fett55 g
Salt1.8 g
Kolhydrater58 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
16 stSupergott! Alltid uppskattat när jag serverar denna.
Peter
Jag har använt receptet o gjort en räkpasta istället. Tagit bort kantarellerna o istället haft i räkor på slutet, supergott
Jenny
Ganska smaklöst. Följde receptet exakt. Kommer inte att laga det igen. Behöver mer fyllighet och umami.
Ylva