Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halvbaguette med coleslaw och skinka

En macka till lunch? Då passar denna snabblagade och goda halvbaguette med coleslaw och skinka perfekt. Pepparrotssmaken i vitkålssalladen kontrasterar fint med skinkan och ger en smörgås som är så mycket godare än de som kan köpas i butik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Coleslaw: Ansa och strimla vitkålen. Koka upp vattnet. Lägg i kålen och sjud ca 1 min. Häll av vattnet och spola kålen i rinnande kallt vatten och lägg den i isvatten.
  2. Blanda samman majonnäs, gräddfil, socker, salt, peppar och pepparrot.
  3. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Hacka den fint. Skala och finhacka löken. Blanda den kalla kålen med paprika och lök.
  4. Till servering: Dela baguetterna på längden. Fyll med några salladsblad, skinka och coleslaw. Perfekt som lunchmacka.

Ingredienser

Portioner: 4
Coleslaw
  • 400 g vitkål
  • 1 l vatten
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 1 liten röd paprika
  • 1/2 gul lök
Till servering
  • 4 halvbaguetter
  • 250 g kokt skinka
  • 1 salladshuvud
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1880 kJ / 450 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden