Krämig kålsallad

Betyg 2.9 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Krämig kålsallad

Blanda savojkål och rödkål i en krämig sallad med asiatisk smak av lime, japansk soja och koriander. Suveränt tillbehör till falafel och andra vegetariska biffar, men även till revbensspjäll och grillad kyckling. Savojkål går att byta mot vit- eller spetskål.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Krämig kålsallad

Ingredienser

6 portioner
150 g savojkål
150 g rödkål
1/2 rödlök
1 dl matyoghurt (10 %)
1 msk dijonsenap
1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 msk japansk soja
1 tsk fryst hackad koriander
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Lättlagad och mycket omtyckt av samtliga 30 inbjudna gäster

    Ingegerd

Näringsvärde per portion

Energi200 KJ / 48 kCal
Fett2 g
Salt0.8 g
Kolhydrater4 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Kålsallad med persilja
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Picklad rödkål med lime
    Betyg 4.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pizza med kålsallad
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödkålsfyllda äpplen
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pink acid
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad