Krämig gratäng
Den här supergoda krämiga potatisgratängen kommer snabbt att bli en favorit. Den blir ofantligt fyllig och bastant och serveras förslagsvis till kött och en färgrik sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998
Ingredienser
4 portioner
750 g potatis
1 gul lök eller purjolök (1 gul lök motsvarar 1/2 purjolök)
2 vitlöksklyftor
smör till stekning
2 1/2 dl gräddmjölk (lika delar grädde och mjölk)
salt och peppar
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Var jätte gott! Körde utan grädde alls och kokas lite längre än 10 minuter. Gratängen hölls bra i ugnen tills andra maträtter var klara!
Kimberly
2024-04-02Svårt att veta hur länge den ska vara i ugnen. Blev lite tråkigt att vakta den.
Maria
2023-04-09Hur länge ska den vara i ugnen?
Madeleine
2023-01-22