Denna franska potatisgratäng med äkta grädde och vitlök kan du förbereda dagen före festen och bara toppa med ost och stoppa i ugnen när gästerna kommer. Potatisgratängen är ett utmärkt tillbehör till övrig mat och en självklar favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Gratängen är fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkfritt: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj en mjölkproteinfri ost.
Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk och grädde till mjölkproteinfria alternativ. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här receptet har jag använt många gånger. Jag tycker jag hittat rätt nu. 1) Kör vispgrädde i stället för mjölk 2) Dra ner från 9 dl till 7,5 dl 3) öka saltet till 1,5 msk 4) våga trycka på rejält med vitlöken Testa och njut!
Philip
2023-03-03Så ljuvligt god!! Jag varvade potatislandet med västerbottenost bara för att det är så gott!!! Perfekt till vilket kött som helst!
Maria
2023-01-07Hej :) "Skär den tunt på matberedarens fina skiva." Hur tunt ska man skiva potatisen i millimeter?
Maria
2022-09-29