Fransk potatisgratäng

Betyg 4.4 av 5.
115 personer har röstat
34
Fransk potatisgratäng

Denna franska potatisgratäng med äkta grädde och vitlök kan du förbereda dagen före festen och bara toppa med ost och stoppa i ugnen när gästerna kommer. Potatisgratängen är ett utmärkt tillbehör till övrig mat och en självklar favorit.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Fransk potatisgratäng

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg potatis (av fast sort)
3 dl vispgrädde
6 dl mjölk
2 msk finhackad vitlök
1 msk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 - 2 1/2 dl riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
115 personer har röstat

Kommentarer

Så är detta endast ett prepp-recept att ätas dagen efter eller kan allt göras på en gång? I så fall ändringar på ugnstemp och/eller tid?

Pontus

2024-10-22

Hej Pontus! Det går bra att göra den till samma dag den ska ätas. Koka den som det står i receptet och häll upp i en ugnsform. Grädda på 200°C i ca 20 minuter. Lycka till! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-10-23

Lägg i en stor klick smör och låt den smälta i grytan innan mjölk och grädde ska i. Koka på svag värme

Lisbeth

2024-10-04

Finns det falsk grädde?

Per-erik

2024-07-27

Näringsvärde per portion

Energi2081 KJ / 498 kCal
Fett27 g
Salt3.8 g
Kolhydrater49 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Potatisgratäng med löjrom och pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgratäng med fänkål och riesling
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baked alaska med svarta vinbär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gougères - chouxbollar med ost
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pâte à choux - tre varianter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpotatisgratäng med lax
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga