Denna franska potatisgratäng med äkta grädde och vitlök kan du förbereda dagen före festen och bara toppa med ost och stoppa i ugnen när gästerna kommer. Potatisgratängen är ett utmärkt tillbehör till övrig mat och en självklar favorit.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2003
Gratängen är fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkfritt: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj en mjölkproteinfri ost.
Gör mer klimaträtt: byt ut mjölk och grädde till mjölkproteinfria alternativ. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Kommentarer
Malin
2021-12-30Blir väldigt gott och krämigt med djup vitlökssmak! Bytte ut vätskan mot 9 dl havregrädde.
Anita
2021-05-23Provar receptet idag.
Ingela
2020-03-07Bra men blev lite blaskigt, nästa gång jag gjorde den tog jag mer ost och bytte ut hälften av mjölken till matlagningsgrädde. Då blev den krämig och jättegod! /Ingzac