Fransk potatisgratäng
Denna franska potatisgratäng med äkta grädde och vitlök kan du förbereda dagen före festen och bara toppa med ost och stoppa i ugnen när gästerna kommer. Potatisgratängen är ett utmärkt tillbehör till övrig mat och en självklar favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg potatis (av fast sort)
3 dl vispgrädde
6 dl mjölk
2 msk finhackad vitlök
1 msk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 - 2 1/2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2081 KJ / 498 kCal
Fett27 g
Salt3.8 g
Kolhydrater49 g
Protein14 g
Kommentarer
Så är detta endast ett prepp-recept att ätas dagen efter eller kan allt göras på en gång? I så fall ändringar på ugnstemp och/eller tid?
Pontus
2024-10-22Hej Pontus! Det går bra att göra den till samma dag den ska ätas. Koka den som det står i receptet och häll upp i en ugnsform. Grädda på 200°C i ca 20 minuter. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-23Lägg i en stor klick smör och låt den smälta i grytan innan mjölk och grädde ska i. Koka på svag värme
Lisbeth
2024-10-04Finns det falsk grädde?
Per-erik
2024-07-27