Krämig fläskkarré med äpple
En köttgryta gjord på strimlad fläskkarré. Den gräddiga grytan för tankarna till höstens smaker, mycket tack vare äppelklyftorna som får koka med en stund. Soja ger fin färg och smak. Tänk på att inte salta extra förrän efter du haft i sojan! Sojan bidrar med mycket sälta också.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
ca 600 g benfri fläskkarré
1 msk smör eller margarin
1 tsk majsstärkelse
1 dl matlagningsgrädde
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 msk soja
1 rött äpple
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2154 KJ / 514 kCal
Fett21.4 g
Kolhydrater48.5 g
Protein28.9 g
Kommentarer
Helt ok men lite smaklöst. Behöver mer kryddor, lök, mm. Testa gärna med kanel en gång.
Clifford
2022-11-17Håller helt klart med dig Tina, jag tog lite mer lök + lite purjolök. Samt tog mer grädde i stället för mjölk och mer soja. Jätteuppskattat av familjen :)
Sandra
2013-10-20Helt okej vardagsmat som hela familjen uppskattade. Potatis med skal på smakar helt klart mer än potatis utan skal.
Tina
2013-10-16