Krämig fläskkarré med äpple

11
2
Krämig fläskkarré med äpple

En köttgryta gjord på strimlad fläskkarré. Den gräddiga grytan för tankarna till höstens smaker, mycket tack vare äppelklyftorna som får koka med en stund. Soja ger fin färg och smak. Tänk på att inte salta extra förrän efter du haft i sojan! Sojan bidrar med mycket sälta också.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Krämig fläskkarré med äpple

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1
rödlök
ca 600 g
benfri fläskkarré
1 msk
smör eller margarin
1 tsk
majsstärkelse
1 dl
matlagningsgrädde
2 dl
hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl
mjölk (gärna 1,5 %)
1 msk
soja
1
rött äpple
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

 

 

 
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Sandra

10/20/2013

Håller helt klart med dig Tina, jag tog lite mer lök + lite purjolök. Samt tog mer grädde i stället för mjölk och mer soja. Jätteuppskattat av familjen :)

Tina

10/16/2013

Helt okej vardagsmat som hela familjen uppskattade. Potatis med skal på smakar helt klart mer än potatis utan skal.

Näringsvärde per portion

Energi 2154 KJ / 514 kCal
Fett 21.4 g
Kolhydrater 48.5 g
Protein 28.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept