Krämig fläskkarré med äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig fläskkarré med äpple

En köttgryta gjord på strimlad fläskkarré. Den gräddiga grytan för tankarna till höstens smaker, mycket tack vare äppelklyftorna som får koka med en stund. Soja ger fin färg och smak. Tänk på att inte salta extra förrän efter du haft i sojan! Sojan bidrar med mycket sälta också.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Skär fläskkarrén i strimlor.
  3. Bryn lök och kött i matfettet i en gryta.
  4. Rör ut majsstärkelsen i grädden och häll blandningen i grytan. Rör ner buljong, mjölk och soja. Låt puttra ca 10 minuter.
  5. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera grytan med potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

 

 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 rödlök
  • ca 600 g benfri fläskkarré
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 msk soja
  • 1 rött äpple
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2154 kJ / 514 kCal