Fläskkarré med gräddsås och äpple
Fläskkarré i gryta tillsammans med lök och äpple i en krämig sås på grädde, buljong och soja, visst låter det gott? Servera den matiga grytan med krispiga haricots verts, fräsch romansallad och nykokt potatis. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
4 skivor fläskkarré
1 tsk smör eller margarin
1 tsk majsstärkelse
2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
1 msk soja
1 rött äpple
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2330 KJ / 559 kCal
Fett25 g
Salt2.34 g
Kolhydrater48 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer