Fläskkarré med gräddsås och äpple

16
0
Fläskkarré med gräddsås och äpple

Fläskkarré i gryta tillsammans med lök och äpple i en krämig sås på grädde, buljong och soja, visst låter det gott? Servera den matiga grytan med krispiga haricots verts, fräsch romansallad och nykokt potatis. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2014

Fläskkarré med gräddsås och äpple

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1
rödlök
4
skivor fläskkarré
1 tsk
smör eller margarin
1 tsk
majsstärkelse
2 dl
vatten
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
1 msk
soja
1
rött äpple
-
salt och peppar
150 g
haricots verts
1
romansallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2330 KJ / 559 kCal
Fett 25 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 48 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept