Krämig fisksoppa med dill och rotfrukter

En krämig fisksoppa med många vackra färger. Soppan är lättlagad och passar perfekt som värmande lunch eller middag. Servera den härligt doftande soppan tillsammans med nygräddade minibaguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013

Ingredienser
6 portioner
300 g frysta torsk och laxtärningar
6 minibaguetter fullkorn
5 dl kyld fisk och skaldjurssoppa
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
550 g frysta rotfrukter
1 ask (à 20 g) färsk dill
salt
peppar
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 578 kCal
Fett23.3 g
Kolhydrater62.9 g
Protein27.3 g

Kommentarer
10 stSmidigt och gott som bas när man har bråttom. Kan piffas till med vad man gillar när man känner för det. Toppas av räkor eller skurna färska sockerärtor T ex.
Marina
Hur många ska det räcka till?
Tom
det värkar lätt lagat
Lena
Sådana här recept behövs för att de färdiga sopporna i butiken knappt innehåller fisk...?
Magnus
Tycker också det är jättetrist att i princip alla fisksopperecept ni har är med bas på färdig soppa. Jag är dels laktosintolerant och tål inga sådana. Dessutom tycker jag inte om att köpa halv- eller helfabrikat. Sjäälvklart kan man göra egen soppa, men då kan man lika gärna söka ett komplett recept någon annnanstans.
Linda
Hej Cecilia! Poängen kan vara när man vill att det ska gå riktigt fort! Eller så kan man göra egen soppa dagen innan så går detta desto fortare att göra.
Ica-köket
Vad är poängen med att ha färdig soppa som bas?Känns trist.
Cecilia
Den var jättegod! Första gången jag gjort soppa. :)
Emma
Hej Siv! Det finns färdiga soppor i kyldisken. Men självklart går det bra att göra egen också.
Ica-köket
var hittar jag en färdig fisk och skaldjurssoppa i icas butik,eller ska den tillags först
Siv