Krämig fiskgryta med sockerärter och kräftor

Här är en smakrik och krämig fiskgryta med sockerärtor och kräftor som bland annat innehåller torsk, kräftstjärtar, purjolök och morötter. Fiskgrytan passar till både vardag och fest och även barn brukar gilla den här rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Ingredienser
4 portioner
400 g torsk
900 g potatis
2 morötter
1 dl kräftspad
1/2 purjolök
170 g kräftstjärtar i lake
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1/2 msk fond)
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
salt
peppar
200 g sockerärtor
2 msk hackad dill
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2211 KJ / 529 kCal
Fett11.6 g
Kolhydrater65.2 g
Protein33.6 g

Kommentarer
10 stJag hade även lite cayennepeppar för att lyfta smaken. Rekommenderas starkt förövrigt bästa fisksoppan jag ätit/lagat
Jonas gustav
Väldigt god! Kan med fördel läggas till lite cayennepeppar för att få liiite lite sting i det, samt mer vätska för att få det mer soppigt
Mikael
Snäll fiskgryta, enkel att laga och är ganska mild i smakerna.
Kennet
Favoriträtt hos oss när vi får gäster!
Christina
Jättegod fiskgryta. Även barnbarnet gillade smaken, trots att hon inte är särskilt förtjust i fisk
Gunni
Mkt god fiskrätt som vi gjort flera gg! Går hem tom hos de familjemedlemmar som normalt inte tycker om fisk!
Jochen
Supersupergott recept! Hade inga kräftor hemma så det blev 1 dl vatten istället för kräftspad och handskalade räkor som topping:) Lätt och underbart gott!!
Susanna
Smakade väldigt gott. Men alldeles för mycket sockerärtor. Fisken försvann,
Anette
Jättegott och krämig fiskgryta! Rekommenderas VERKLIGEN!
Danielle
Det här var jättegott! Våran 6-åring bad om mer och det är inte ofta.
Jenny