Familjens thaigryta

146
4
Familjens thaigryta

En thaigryta för hela familjen är denna med färsk skinkstek, äggnudlar och wokgrönsaker som serveras för sig. Nudlarna som smakar härligt av kokosmjölk får tillsammans med grönsakerna i currypaste och skinkan i soja härliga kamrater med mycket smak.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Familjens thaigryta

Ingredienser

4 portioner
400 - 450 g färsk skinkstek, schnitzel eller picnicbog
1 msk sojasås eller brun woksås
1 burk kokosmjölk
1 förpackning äggnudlar (à 250 g)
1 påse frysta wokgrönsaker (classic wok-mix à 500 g)
1 msk röd currypaste
olja
salt
peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på woksåsen. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Tips

En färsk frukt, gärna söt sådan, passar fint efter den smakrika thairätten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

146

Kommentarer

Annsofi

2016-09-05

Detta var en höjdare. Enkelt och fort gick det. Nudlarna i kokosmjölk var en succé, dom blev alldeles krämiga och smakrika. Däremot blandade jag alltihop tillsammans, tycker det blir mer smak då. Denna gryta gör vi fler gånger.

Marie

2012-11-16

Det här var verkligen jättegott och jätteenkelt! Att koka nudlarna i kokosmjölk var en höjdare, de blev smakrika och krämiga.

Carina

2008-08-11

Jag håller med föregående talare =) Mycket gott som vi faktiskt gjort flera gånger nu, och det är verkligen jättegott.. Kan rekommendera en vanlig färsk sallad till, med bara gurka, tomat och sallad i....