Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Familjens thaigryta

En thaigryta för hela familjen är denna med färsk skinkstek, äggnudlar och wokgrönsaker som serveras för sig. Nudlarna som smakar härligt av kokosmjölk får tillsammans med grönsakerna i currypaste och skinkan i soja härliga kamrater med mycket smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skär skinkan i lillfingerstora strimlor. Stek dem hastigt i lite olja i ca 3 minuter. Tillsätt soja/ woksås mot slutet. Varmhåll.
  2. Koka upp 5 dl vatten. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp igen.
  3. Vänd ner nudlarna. Sjud i 3-4 minuter tills nudlarna mjuknat. Smaka ev av med 1 tsk salt.
  4. Spola hastigt av de frysta grönsakerna i hett vatten. Låt rinna av. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja.
  5. Stek grönsakerna tills de är varma. Krydda med currypaste. Salta och pepppra.
  6. Lägg upp allt i grupper så att var och en kan ta efter eget tycke och smak.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på woksåsen. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Tips

En färsk frukt, gärna söt sådan, passar fint efter den smakrika thairätten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 - 450 g färsk skinkstek, schnitzel eller picnicbog
  • 1 msk sojasås eller brun woksås
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 förpackning äggnudlar (à 250 g)
  • 1 påse frysta wokgrönsaker (classic wok-mix à 500 g)
  • 1 msk röd currypaste
  • olja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer