Familjens thaigryta
En thaigryta för hela familjen är denna med färsk skinkstek, äggnudlar och wokgrönsaker som serveras för sig. Nudlarna som smakar härligt av kokosmjölk får tillsammans med grönsakerna i currypaste och skinkan i soja härliga kamrater med mycket smak.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004
Ingredienser
4 portioner
400 - 450 g färsk skinkstek, schnitzel eller picnicbog
1 msk sojasås eller brun woksås
1 förp kokosmjölk (á 400 ml)
1 förpackning äggnudlar (à 250 g)
1 påse frysta wokgrönsaker (classic wok-mix à 500 g)
1 msk röd currypaste
olja
salt
peppar
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En burk cocosmjölk?Menar ni 400ml, köper ofta cocosmjölk i Tetra 🤔?
Åsa elisabeth
2024-04-06Hej Åsa Elisabeth! Tack för att du uppmärksammade oss på att det inte stod någon mängd på kokosmjölken. 400 ml är tanken att det behövs till det här receptet. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-04-08Kan inte säga att detta var nån höjdare precis. Väldigt torrt, hade nog velat ha mer fukt i den här rätten
Ann-charlotte
2023-07-19Detta var en höjdare. Enkelt och fort gick det. Nudlarna i kokosmjölk var en succé, dom blev alldeles krämiga och smakrika. Däremot blandade jag alltihop tillsammans, tycker det blir mer smak då. Denna gryta gör vi fler gånger.
Annsofi
2016-09-05