Familjens thaigryta

En thaigryta för hela familjen är denna med färsk skinkstek, äggnudlar och wokgrönsaker som serveras för sig. Nudlarna som smakar härligt av kokosmjölk får tillsammans med grönsakerna i currypaste och skinkan i soja härliga kamrater med mycket smak.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Ingredienser
4 portioner
400 - 450 g färsk skinkstek, schnitzel eller picnicbog
1 msk sojasås eller brun woksås
1 burk kokosmjölk
1 förpackning äggnudlar (à 250 g)
1 påse frysta wokgrönsaker (classic wok-mix à 500 g)
1 msk röd currypaste
olja
salt
peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på woksåsen. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Tips
En färsk frukt, gärna söt sådan, passar fint efter den smakrika thairätten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan inte säga att detta var nån höjdare precis. Väldigt torrt, hade nog velat ha mer fukt i den här rätten
Ann-charlotte
2023-07-19Detta var en höjdare. Enkelt och fort gick det. Nudlarna i kokosmjölk var en succé, dom blev alldeles krämiga och smakrika. Däremot blandade jag alltihop tillsammans, tycker det blir mer smak då. Denna gryta gör vi fler gånger.
Annsofi
2016-09-05Det här var verkligen jättegott och jätteenkelt! Att koka nudlarna i kokosmjölk var en höjdare, de blev smakrika och krämiga.
Marie
2012-11-16