Krämig choklad med pumpakärnor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig choklad med pumpakärnor

Krämig choklad med pumpakärnor är en efterrätt med lyxig känsla. Vispa ägg samt socker och blanda med det smälta chokladsmöret. Häll i ugnssäkra glas eller formar och toppa med pumpakärnor före gräddning. Servera gärna med aprikoser i vitt vin.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i chokladsmöret.
  5. Smörj ugnssäkra glas eller portionsformar med lite smör. Häll i smeten.
  6. Rosta pumpakärnorna i het panna och strö dem över chokladen.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Smeten ska vara lös i mitten. Låt dem svalna. Servera gärna med Aprikoser i vitt vin, konserverade aprikoser eller körsbär i romlag.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g smör + lite till formarna
  • 150 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1775 kJ / 424 kCal
Läs mer om näringsvärden