Krämig choklad med pumpakärnor
Krämig choklad med pumpakärnor är en efterrätt med lyxig känsla. Vispa ägg samt socker och blanda med det smälta chokladsmöret. Häll i ugnssäkra glas eller formar och toppa med pumpakärnor före gräddning. Servera gärna med aprikoser i vitt vin.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
6 portioner
100 g smör + lite till formarna
150 g mörk choklad
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1775 KJ / 424 kCal
Kommentarer
Krämig och god! Väldigt mättande dock. Smakar som en kladdigare kladdkaka ungefär. Tyckte dock inte det var så gott med pumpakärnor till, hade varit bättre med bär och/eller grädde
Jennifer
2020-09-25Himelskt! men jag hade dem lite längre i ugnen, nästan dubbla tiden - de blev ändå krämiga. Tror att jag hade för tjocka byttor åt dem och att dessa 'stal' lite av värmen. kan bli för mycket mörk chokladsmak för barnen (jag tog 70%)
Lena
2011-09-04