Krämig choklad med pumpakärnor

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
2
Krämig choklad med pumpakärnor

Krämig choklad med pumpakärnor är en efterrätt med lyxig känsla. Vispa ägg samt socker och blanda med det smälta chokladsmöret. Häll i ugnssäkra glas eller formar och toppa med pumpakärnor före gräddning. Servera gärna med aprikoser i vitt vin.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Krämig choklad med pumpakärnor

Ingredienser

6 portioner
100 g smör + lite till formarna
150 g mörk choklad
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl pumpakärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Krämig och god! Väldigt mättande dock. Smakar som en kladdigare kladdkaka ungefär. Tyckte dock inte det var så gott med pumpakärnor till, hade varit bättre med bär och/eller grädde

Jennifer

2020-09-25

Himelskt! men jag hade dem lite längre i ugnen, nästan dubbla tiden - de blev ändå krämiga. Tror att jag hade för tjocka byttor åt dem och att dessa 'stal' lite av värmen. kan bli för mycket mörk chokladsmak för barnen (jag tog 70%)

Lena

2011-09-04

Näringsvärde per portion

Energi1775 KJ / 424 kCal

Testa liknande recept

Chokladbräck med knäck
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkräm med ananas och passionsfrukt
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberkompott med frusen vit choklad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskkladdkaka
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glassig rulltårta med krisp
Betyg 2.8 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbt påskgodis
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga