Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mintchokladtårta med after eight

Mint och choklad är en angenäm kombination. Det här receptet beskriver en förstklassig mintchokladtårta med kladdig botten och en glasyr av after eight. Servera gärna med skivade apelsiner.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter (för 16 bitar) med matfett eller lägg i ett bakplåtspapper.
  3. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna.
  4. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
  6. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
  7. Chokladglasyr: Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
  8. Bred glasyren jämnt över kakan.
  9. Servera den med skivade apelsiner.

För alla

Tårtan innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Baka tårtan långt i förväg, den blir saftigare och godare om den får stå till sig.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
Chokladglasyr
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl vispgrädde
  • 20 plattor after eight
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1447 kJ / 346 kCal