Mintchokladtårta med after eight

227
34
Mintchokladtårta med after eight

Mint och choklad är en angenäm kombination. Det här receptet beskriver en förstklassig mintchokladtårta med kladdig botten och en glasyr av after eight. Servera gärna med skivade apelsiner.

Skriv ut
Mintchokladtårta med after eight

Ingredienser

16 bitar
200 g
mörk choklad
200 g
smör eller margarin
3
ägg
2 1/2 dl
strösocker
3 dl
vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)

Chokladglasyr

25 g
smör eller margarin
1 dl
vispgrädde
20
plattor after eight

För alla

Tårtan innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Baka tårtan långt i förväg, den blir saftigare och godare om den får stå till sig.

Vad tyckte du om receptet?

227

Kommentarer

Daniela

2020-12-03

Men snälla världens godaste och enklare får man ju leta efter, brukar ha i lite vaniljsocker också. I och med att det är så simpelt så kan man ju byta ut och lägga till. Gillar man inte mint kan man byta ut after eight mot en annan choklad till ganachen.

Ingela

2020-10-25

Kanongod och enkel att göra. Tänker servera citrusgrädde till 😋

Camilla

2017-12-05

Camilla super god

Näringsvärde per portion

Energi 1447 KJ / 346 kCal
Fett 20 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 27 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept