Mintchokladtårta med after eight

244
37
Mintchokladtårta med after eight

Mint och choklad är en angenäm kombination. Det här receptet beskriver en förstklassig mintchokladtårta med kladdig botten och en glasyr av after eight. Servera gärna med skivade apelsiner.

Mintchokladtårta med after eight

Ingredienser

16 bitar
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)

Chokladglasyr

25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

För alla

Tårtan innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Baka tårtan långt i förväg, den blir saftigare och godare om den får stå till sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

244

Kommentarer

Ann

2023-01-04

Mycket god och enkel att baka. Tog hälften mörk choklad och hälften After Eight i smeten. Tänk på att glasyren lätt rinner ner i mitten på kakan. Drog därför ut glasyren över hela kakan några gånger innan den stelnat helt

Charlotta

2022-08-07

Känns som ett recept man köper på ett lyxigt café!

Marita

2021-12-11

Kan man frysa den här mintchokladkakan? Marita

Näringsvärde per portion

Energi 1447 KJ / 346 kCal
Fett 20 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 27 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden