Mintchokladtårta med after eight
Mint och choklad är en angenäm kombination. Det här receptet beskriver en förstklassig mintchokladtårta med kladdig botten och en glasyr av after eight. Servera gärna med skivade apelsiner.
Ingredienser
16 bitar
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
Chokladglasyr
25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1447 KJ / 346 kCal
Fett20 g
Salt0.21 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
Riktigt god! Som de andra sa, man tror ej 20min är tillräckligt, men har du en bra ugn är det det. Den bakar till dig det sista när den svalnar. Låt glasyren stå länge i kylskåp innan du har på den. Annars blir den för rinnig. Låt den stå länge i kylen. Den är mastig men god!
Beatrice
2024-03-31Supergod men glasyren rinner lite mycket, kanske kan man ta lite mindre grädde?!
Jacob
2024-03-29Hej Jacob! Om du låter glasyren kallna i kylen så blir den tjock och är lättare att bre över sen utan att den rinner av. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Hur långt i förväg kan man baka denna tårta?
Maria
2023-12-19Hej Maria! Du kan baka den 3-4 dagar innan och ha den i kylen. Kakan går även att frysa men då skulle jag rekommendera att du har på glasyren när den ska serveras (efter att den tinat). Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-19