Krämig carbonara

En härligt krämig carbonara med krispigt stekt bacon, parmesanost och len grädde som toppas att nymalen svartpeppar och rucola. Lika god en fredagskväll eller som till lyxlunch på helgen.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett46 g
Salt3.6 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Kommentarer
Kalla rätten för vad ni vill, oavsett om det är en riktig Carbonara eller inte så blev det fantastiskt gott.
Tommy
2025-08-03Saknar vitlök. Jag tog 5 skivade klyftor och stekte det i slutet av baconet. Carbonara brukar vara med mycket svartpeppar. Jag tog 1 tsk istället för futtiga 2 krm, det blev bra. Ett tips är att använda eftervärmningen på plattan för spagetti när man rör ned äggblandningen. Annars stelnar inte blandningen.
Hans gunnar
2025-07-10Cabonara har inte inte skinksås i sig, bort med grädden...
Alexander
2025-07-02