Krämig carbonara

En härligt krämig carbonara med krispigt stekt bacon, parmesanost och len grädde som toppas att nymalen svartpeppar och rucola. Lika god en fredagskväll eller som till lyxlunch på helgen.

Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
2 förp bacon (à 140 g)
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett46 g
Salt3.6 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Kommentarer
För mycket peppar
Göril
2025-06-11Bra recept. Kör också med äggulor och tillsätter en del av pastavattnet👍.
Petter
2025-06-08Det här receptet har blivit en favorit, hela familjen tycker att det är jättegott! Men istället för 4 hela ägg (gula+vita), så har jag 5 äggulor. Mums!
Christina
2025-05-22