Krämig carbonara

Betyg 4 av 5.3631 personer har röstat
Receptet har 247 kommentarer
Krämig carbonara

En härligt krämig carbonara med krispigt stekt bacon, parmesanost och len grädde som toppas att nymalen svartpeppar och rucola. Lika god en fredagskväll eller som till lyxlunch på helgen.

En tallrik krämig spaghetti carbonara, toppad med stekt bacon och färsk rucola. Bredvid ligger riven parmesanost.

Ingredienser

4 portioner
4 port spaghetti
2 förp bacon (à 140 g)
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Till servering

65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

247 st
  • Svårt att göra ont i händerna

    Yulia

  • Lättlagad och gott dock behövdes 50 % extra grädde!

    Sanjay

  • Alright grädde i carbonara

    Martin

  • Tag endast äggulorna! Spara pastavatten att spä med.

    Claes

  • Krämigt och gott!

    Erika

  • Har man ändrat det här receptet? Tror inte det är det här receptet jag har sparat? Jag hade sparat en version med broccoli och tomater som jag inte hittar längre?

    Isabella anny

    Hej Isabella! Tack för din fråga och roligt att du uppskattar våra recept. Ibland blir vi tvungna att städa upp i receptbanken, men vi slänger aldrig ett recept Här kommer receptet du söker: Pasta carbonara med torrsaltat bacon 4 port pasta, gärna spaghetti 2 förp bacon (gärna torrsaltat, à 140 g) 4 äggulor 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 krm salt 1 krm peppar 250 g broccoli 1 tsk olja 250 g körsbärstomater Gör så här: 1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 2. Skär baconet i strimlor. Vispa ihop äggulor och grädde, krydda med salt och peppar. 3. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Låt broccolin koka med pastan de sista 4 minuterna av koktiden. 4. Stek baconet i oljan i en stekpanna. 5. Dela tomaterna i halvor. 6. Häll pastan och broccolin i ett durkslag och låt vattnet rinna av. Häll tillbaka pastan och broccolin i kastrullen. Vänd ner ägg och gräddblandningen, tomater och baconfräset i pastan. Värm försiktigt och servera genast.

    ICA-köket

  • Det blev som en äggröra med pasta. Någonting fundamentalt är fel på detta receptet 🤔

    Milad

  • Kalla rätten för vad ni vill, oavsett om det är en riktig Carbonara eller inte så blev det fantastiskt gott.

    Tommy

  • Saknar vitlök. Jag tog 5 skivade klyftor och stekte det i slutet av baconet. Carbonara brukar vara med mycket svartpeppar. Jag tog 1 tsk istället för futtiga 2 krm, det blev bra. Ett tips är att använda eftervärmningen på plattan för spagetti när man rör ned äggblandningen. Annars stelnar inte blandningen.

    Hans gunnar

  • Cabonara har inte inte skinksås i sig, bort med grädden...

    Alexander

Näringsvärde per portion

Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett46 g
Salt3.6 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g

Testa liknande recept

  • Carbonara på rökt skinka med ärter
    Betyg 3.3 av 5.133 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spaghetti carbonara med färskost
    Betyg 3.8 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling carbonara med tomater
    Betyg 3.6 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Panerad fisk med potatismos
    Betyg 4.6 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttbullar i tomatsås
    Betyg 4.3 av 5.193 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad