Krämig carbonara

En härligt krämig carbonara med krispigt stekt bacon, parmesanost och len grädde som toppas att nymalen svartpeppar och rucola. Lika god en fredagskväll eller som till lyxlunch på helgen.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett46 g
Salt3.6 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Kommentarer
247 stSvårt att göra ont i händerna
Yulia
Lättlagad och gott dock behövdes 50 % extra grädde!
Sanjay
Alright grädde i carbonara
Martin
Tag endast äggulorna! Spara pastavatten att spä med.
Claes
Krämigt och gott!
Erika
Har man ändrat det här receptet? Tror inte det är det här receptet jag har sparat? Jag hade sparat en version med broccoli och tomater som jag inte hittar längre?
Isabella anny
Hej Isabella! Tack för din fråga och roligt att du uppskattar våra recept. Ibland blir vi tvungna att städa upp i receptbanken, men vi slänger aldrig ett recept Här kommer receptet du söker: Pasta carbonara med torrsaltat bacon 4 port pasta, gärna spaghetti 2 förp bacon (gärna torrsaltat, à 140 g) 4 äggulor 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 krm salt 1 krm peppar 250 g broccoli 1 tsk olja 250 g körsbärstomater Gör så här: 1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 2. Skär baconet i strimlor. Vispa ihop äggulor och grädde, krydda med salt och peppar. 3. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Låt broccolin koka med pastan de sista 4 minuterna av koktiden. 4. Stek baconet i oljan i en stekpanna. 5. Dela tomaterna i halvor. 6. Häll pastan och broccolin i ett durkslag och låt vattnet rinna av. Häll tillbaka pastan och broccolin i kastrullen. Vänd ner ägg och gräddblandningen, tomater och baconfräset i pastan. Värm försiktigt och servera genast.
ICA-köket
Det blev som en äggröra med pasta. Någonting fundamentalt är fel på detta receptet 🤔
Milad
Kalla rätten för vad ni vill, oavsett om det är en riktig Carbonara eller inte så blev det fantastiskt gott.
Tommy
Saknar vitlök. Jag tog 5 skivade klyftor och stekte det i slutet av baconet. Carbonara brukar vara med mycket svartpeppar. Jag tog 1 tsk istället för futtiga 2 krm, det blev bra. Ett tips är att använda eftervärmningen på plattan för spagetti när man rör ned äggblandningen. Annars stelnar inte blandningen.
Hans gunnar
Cabonara har inte inte skinksås i sig, bort med grädden...
Alexander