Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar i tomatsås

Supergoda köttbullar som serveras i en mustig tomatsås med grönpeppar. Perfekt när du vill bjuda på en italiensk afton i sann Lady & Lufsen-anda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Köttbullar: Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt svalla 3 min. Blanda färs, lök, ägg, svartpeppar och salt, forma stora köttbullar, cirka 12 st (för 4 port).
  2. Bryn köttbullarna i en stekpanna i olja tills de är gyllenbruna.
  3. Tomatsås: Hetta upp olivolja i en kastrull, tillsatt två pressade vitlöksklyftor och mortlad grönpeppar, fräs i ca 1 min på medelvärme.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten och köttbuljongen i pannan. Lägg köttbullarna i såsen och låt dem sjuda under lock i ca 10 min.
  5. Dekoration: Strö över hackad persilja innan servering.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj gllutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj lakosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfr: byt ut mjölken mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Köttbullar
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 500 g blandfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 1/2 tsk salt
  • olja till stekning
Tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad och malen grönpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
Dekoration
  • persilja
Lägg till i inköpslistan