Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Betyg 4 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Smakrik och krämig gnocchi med brysselkål och spenat som serveras med strimlat stekt sidfläsk och portabellosvamp. Smaksätt med timjan och prästost. Rårörda lingon tillför härlig syra till denna potatisgnocchi.

Krämig brysselkål med gnocchi och stekt sidfläsk

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
1 rödlök
200 g portabellosvamp
200 g sidfläsk
2 msk olja
1 tsk timjan
20 g färsk persilja
1 dl hyvlad prästost
800 g potatisgnocchi
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
salt
peppar
65 g spenat

Tillbehör

rårörda lingon

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl rårörda lingon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Blir enorma portioner om man följer receptet. Kan absolut halvera mängder gnocchi och ändå bli proppmätt. Men riktigt god och vacker maträtt!

    Johanna

  • Ytterligare ju t vi ute v yh

    Victoria

  • Ytterligare ju t vi ute v yh

    Victoria

Näringsvärde per portion

Energi5808 KJ / 1388 kCal
Fett60 g
Salt3.5 g
Kolhydrater164 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
    Betyg 4.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt gnocchi med tomat och mozzarella
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad