Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Låt gästerna gissa den krämiga ingrediensen! Nej, det är varken majonnäs eller crème fraiche, utan kokta, mixade palsternackor. Oväntat, men genialt, i stället för att använda majonnäs. Inlagd aubergine påminner om sill i konsistensen, perfekt vegoalternativ!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Ingredienser

6-8 bufféportioner
300 g aubergine
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad
200 g kokta skalade palsternackor
1/2 dl rapsolja
1 dl vatten
30 g färsk babyspenat
1 dl finhackad persilja
1 dl finskuren dill
1 msk riven pepparrot
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Vegansk inlagd sill av aubergine
    Betyg 4.6 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktssill
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk gubbröra
    Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad aubergine
    Betyg 4.3 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chips av aubergine och zucchini
    Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad