Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Låt gästerna gissa den krämiga ingrediensen! Nej, det är varken majonnäs eller crème fraiche, utan kokta, mixade palsternackor. Oväntat, men genialt, i stället för att använda majonnäs. Inlagd aubergine påminner om sill i konsistensen, perfekt vegoalternativ!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Ingredienser

6-8 bufféportioner
300 g aubergine
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad
200 g kokta skalade palsternackor
1/2 dl rapsolja
1 dl vatten
30 g färsk babyspenat
1 dl finhackad persilja
1 dl finskuren dill
1 msk riven pepparrot
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Citronsill
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk inlagd sill av aubergine
    Betyg 4.5 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagda ägg
    Betyg 3.8 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brantevikstofu
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paprikasill
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad