Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

Ett laxrecept som är både nyskapande och klassiskt, med en tydlig blinkning till egeninlagd sill och med en gammal favorit i ny dräkt: hovmästarsås byggd på en grund av majonnäs. En av våra mest spännande nya laxrätter.

Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

Ingredienser

8 bufféportioner

Lax

1 dl ättika (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
1/2 rödlök
1/2 morot
1/2 gurka
ca 200 g laxrygg (utan skinn)

Hovmästarmajonnäs

1/2 kruka dill
2 dl majonnäs
1 msk skånsk senap
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker

Tillbehör

knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Det där låter intressant. Måste absolut prova.

Marita

2017-04-04

Det låter jätte spännande och jätte gott. Jag ska definitivt laga det till mig och mina gäster!

Elke

2017-04-04

Testa liknande recept

Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig auberginesill med basilika och dill
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färskost med gräslök och najadlax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg Florentine- pocherat ägg med kallrökt lax och spenat
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Öl- och löksill
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga