Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

(2)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett laxrecept som är både nyskapande och klassiskt, med en tydlig blinkning till egeninlagd sill och med en gammal favorit i ny dräkt: hovmästarsås byggd på en grund av majonnäs. En av våra mest spännande nya laxrätter.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Lax
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 morot
  • 1/2 gurka
  • ca 200 g laxrygg (utan skinn)
Hovmästarmajonnäs
  • 1/2 kruka dill
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
Tillbehör
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Låt lagen bli kall.
  2. Skala och skiva lök och morot. Skala och dela gurkan på längden, kärna ur och skär den i stavar.
  3. Skär laxen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg laxskivor, lök, morötter och gurka i lagen. Låt laxen stå i kylen 1 dygn.
  4. Hovmästarmajonnäs: Hacka dillen, blanda den med majonnäs, senap, vinäger och socker.
  5. Tillbehör: Servera lax och grönsaker med hovmästarmajonnäs och knäckebröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktsofri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri majonnäs.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.