Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

2
2
Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

Ett laxrecept som är både nyskapande och klassiskt, med en tydlig blinkning till egeninlagd sill och med en gammal favorit i ny dräkt: hovmästarsås byggd på en grund av majonnäs. En av våra mest spännande nya laxrätter.

Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

Ingredienser

8 bufféportioner

Lax

1 dl ättika (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
1/2 rödlök
1/2 morot
1/2 gurka
ca 200 g laxrygg (utan skinn)

Hovmästarmajonnäs

1/2 kruka dill
2 dl majonnäs
1 msk skånsk senap
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker

Tillbehör

knäckebröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktsofri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri majonnäs.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Marita

2017-04-04

Det där låter intressant. Måste absolut prova.

Elke

2017-04-04

Det låter jätte spännande och jätte gott. Jag ska definitivt laga det till mig och mina gäster!