Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs

Ett laxrecept som är både nyskapande och klassiskt, med en tydlig blinkning till egeninlagd sill och med en gammal favorit i ny dräkt: hovmästarsås byggd på en grund av majonnäs. En av våra mest spännande nya laxrätter.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Lax
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 morot
  • 1/2 gurka
  • ca 200 g laxrygg (utan skinn)
Hovmästarmajonnäs
  • 1/2 kruka dill
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
Tillbehör
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Låt lagen bli kall.
  2. Skala och skiva lök och morot. Skala och dela gurkan på längden, kärna ur och skär den i stavar.
  3. Skär laxen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg laxskivor, lök, morötter och gurka i lagen. Låt laxen stå i kylen 1 dygn.
  4. Hovmästarmajonnäs: Hacka dillen, blanda den med majonnäs, senap, vinäger och socker.
  5. Tillbehör: Servera lax och grönsaker med hovmästarmajonnäs och knäckebröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktsofri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri majonnäs.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(2)