Inlagd lax med gurka och hovmästarmajonnäs
Ett laxrecept som är både nyskapande och klassiskt, med en tydlig blinkning till egeninlagd sill och med en gammal favorit i ny dräkt: hovmästarsås byggd på en grund av majonnäs. En av våra mest spännande nya laxrätter.
Ingredienser
8 bufféportioner
Lax
1 dl ättika (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
1/2 rödlök
1/2 morot
1/2 gurka
ca 200 g laxrygg (utan skinn)
Hovmästarmajonnäs
1/2 kruka dill
2 dl majonnäs
1 msk skånsk senap
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
Tillbehör
knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det där låter intressant. Måste absolut prova.
Marita
2017-04-04Det låter jätte spännande och jätte gott. Jag ska definitivt laga det till mig och mina gäster!
Elke
2017-04-04