Brantevikstofu

9
0
Brantevikstofu

Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Brantevikstofu

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1 gul lök
1 rödlök
270 g fast naturell tofu
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
10 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1/2 msk citronpeppar
1 lagerblad
1 tsk salt
1 dl finskuren dill

Till servering

knäckebröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl knäckebröd.

Gör så här

Tips

Om du inte känner dig sugen på tofu är det inte hela världen. Då blir det här i stället en jättegod picklad löksallad som är strålande god precis som den är.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 901 KJ / 215 kCal
Fett 2 g
Salt 1 g
Kolhydrater 41 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden