Brantevikstofu

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Brantevikstofu

Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Brantevikstofu

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1   gul lök
1   rödlök
270 g  fast naturell tofu
2 dl  strösocker
1 dl  ättiksprit (12%)
3 dl  vatten
10   kryddpepparkorn
10   vitpepparkorn
1/2 msk  citronpeppar
1   lagerblad
1 tsk  salt
1 dl  finskuren dill

Till servering

knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi901 KJ / 215 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Den godaste julsillen
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd örtsill
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill med portvin
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga