Brantevikstofu

8
0
Brantevikstofu

Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Brantevikstofu

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1
gul lök
1
rödlök
270 g
fast naturell tofu
2 dl
strösocker
1 dl
ättiksprit (12%)
3 dl
vatten
10
kryddpepparkorn
10
vitpepparkorn
0.5 msk
citronpeppar
1
lagerblad
1 tsk
salt
1 dl
finskuren dill

Till servering

knäckebröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl knäckebröd.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Om du inte känner dig sugen på tofu är det inte hela världen. Då blir det här i stället en jättegod picklad löksallad som är strålande god precis som den är.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 901 KJ / 215 kCal
Fett 2 g
Salt 1 g
Kolhydrater 41 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept