Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Brantevikstofu

Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och finhacka löken.
  2. Skär tofun i ca 3 cm breda bitar och lägg i en väl rengjord glasburk.
  3. Koka upp socker, ättiksprit och vatten tillsammans med kryddor, lagerblad och salt. Låt svalna.
  4. Häll ättikslagen över tofun. Låt stå i kylen över natten.
  5. Tillsätt löken och rör runt.
  6. Till servering: Häll av lagen och lägg upp tofun i en skål. Tillsätt dillen. Servera gärna med ett gott knäckebröd.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl knäckebröd.

Tips

Om du inte känner dig sugen på tofu är det inte hela världen. Då blir det här i stället en jättegod picklad löksallad som är strålande god precis som den är.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 270 g fast naturell tofu
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 1/2 msk citronpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finskuren dill
Till servering
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 901 kJ / 215 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept