Brantevikstofu

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Brantevikstofu

Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Brantevikstofu

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1 gul lök
1 rödlök
270 g fast naturell tofu
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
10 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1/2 msk citronpeppar
1 lagerblad
1 tsk salt
1 dl finskuren dill

Till servering

knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsberäkningen är inkl knäckebröd.
Energi901 KJ / 215 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Brantevikssill
Betyg 4.7 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Balsamicosill med rostad mandel
Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Senapsgriljerad tofu
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sill med somriga pickles
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad