Brantevikstofu
Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 gul lök
1 rödlök
270 g fast naturell tofu
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
10 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1/2 msk citronpeppar
1 lagerblad
1 tsk salt
1 dl finskuren dill
Till servering
knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsberäkningen är inkl knäckebröd.
Energi901 KJ / 215 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer