Brantevikstofu

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Brantevikstofu

Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Brantevikstofu

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1   gul lök
1   rödlök
270 g  fast naturell tofu
2 dl  strösocker
1 dl  ättiksprit (12%)
3 dl  vatten
10   kryddpepparkorn
10   vitpepparkorn
1/2 msk  citronpeppar
1   lagerblad
1 tsk  salt
1 dl  finskuren dill

Till servering

knäckebröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl knäckebröd.

Gör så här

Tips

Om du inte känner dig sugen på tofu är det inte hela världen. Då blir det här i stället en jättegod picklad löksallad som är strålande god precis som den är.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi901 KJ / 215 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Brantevikssill
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig auberginesill med basilika och dill
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga