Krämig auberginesill med basilika och dill

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Krämig auberginesill med basilika och dill

Aubergine är grönsakernas kameleont och här dyker den upp som inlagd sill i en krämig örtagårdssås. En sillvariant som vi lovar kommer gillas av alla kring bordet, inte bara vegetarianer. Så gör en rejäl sats av auberginesillen så den räcker till alla.

Krämig auberginesill med basilika och dill

Ingredienser

8 bufféportioner
1 dl ättika (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1/2 aubergine (á ca 200 g)
1/2 rödlök
1 morot

Basilika och dillsås

2 dl hackade färska örter (gärna basilika och dill)
1/2 dl växtbaserad crème fraiche
1 1/2 dl ägg- laktos- och mjölkproteinfri majonnäs
ev 1/2 citron
salt
peppar

Till servering

knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • NEJ NEJ 🥴

    Christina

  • 3 dl lagerblad? 😳

    Lena

    Hej Lena! Ja det stämmer att det är 3 lagerblad i inläggningslagen. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per bufféportion

Energi625 KJ / 149 kCal
Fett13 g
Salt0.57 g
Kolhydrater7 g
Protein0.7 g

Testa liknande recept

  • Brantevikstofu
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Öl- och löksill
    Betyg 4.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk inlagd sill av aubergine
    Betyg 4.5 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad