Krämig äppelsill från grunden

Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
2
Krämig äppelsill från grunden

En frisk och krämig sill med många olika konsistenser. Äpple ger fräsch syra och sellerin bidrar med gott krisp. En ny favorit på midsommarbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Krämig äppelsill från grunden

Ingredienser

8 portioner
1 dl  äppelcidervinäger
1 dl  strösocker
1 dl  vatten
2   burkar inläggningssill (à 420 g)
1   litet syrligt äpple (gärna aroma)
1   selleristjälk
1 dl  gräddfil
1/2 dl  majonnäs
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  finskuren gräslök
1 msk  honung
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Hade slut honung hemma men blev jättegod ändå!

Maria

2024-04-02

Alla gäster gav denna sill högsta betyg. Den bästa jag gjort. Fräsch!

Ingrid

2022-06-29

Näringsvärde per portion

Energi1897 KJ / 453 kCal
Fett30 g
Salt6.81 g
Kolhydrater29 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Sommarsill med citron
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtsill
Betyg 2.2 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga