Krämig äppelsill från grunden
![Krämig äppelsill från grunden](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162800/cf_259/kramig_appelsill_fran_grunden.jpg)
En frisk och krämig sill med många olika konsistenser. Äpple ger fräsch syra och sellerin bidrar med gott krisp. En ny favorit på midsommarbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
![Krämig äppelsill från grunden](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162800/cf_259/kramig_appelsill_fran_grunden.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 dl äppelcidervinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 litet syrligt äpple (gärna aroma)
1 selleristjälk
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
2 msk finskuren gräslök
1 msk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1897 KJ / 453 kCal
Fett30 g
Salt6.81 g
Kolhydrater29 g
Protein17 g
Kommentarer
Hade slut honung hemma men blev jättegod ändå!
Maria
2024-04-02Alla gäster gav denna sill högsta betyg. Den bästa jag gjort. Fräsch!
Ingrid
2022-06-29