Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig äppelsill från grunden

En frisk och krämig sill med många olika konsistenser. Äpple ger fräsch syra och sellerin bidrar med gott krisp. En ny favorit på midsommarbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda äppelcidervinäger, strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt kallna.
  2. Häll av och skölj sillfiléerna. Skär dem tvärs över i bitar och lägg dem i den kalla lagen. 
  3. Låt stå i kylen 1–2 dygn.
  4. Dela, kärna ur och finhacka äpplet. Skär sellerin tvärs över i tunna skivor.
  5. Blanda gräddfil, majonnäs, citronskal, gräslök och honung. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner äpplet och sellerin. 
  6. Häll av sillfiléerna och vänd ner i såsen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 1 litet syrligt äpple (gärna aroma)
  • 1 selleristjälk
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1897 kJ / 453 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept