Krämig äppelsill från grunden

9
1
Krämig äppelsill från grunden

En frisk och krämig sill med många olika konsistenser. Äpple ger fräsch syra och sellerin bidrar med gott krisp. En ny favorit på midsommarbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Krämig äppelsill från grunden

Ingredienser

8 portioner
1 dl äppelcidervinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 litet syrligt äpple (gärna aroma)
1 selleristjälk
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
2 msk finskuren gräslök
1 msk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Ingrid

2022-06-29

Alla gäster gav denna sill högsta betyg. Den bästa jag gjort. Fräsch!

Näringsvärde per portion

Energi 1897 KJ / 453 kCal
Fett 30 g
Salt 6.81 g
Kolhydrater 29 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden