Krämig äppelsill från grunden
En frisk och krämig sill med många olika konsistenser. Äpple ger fräsch syra och sellerin bidrar med gott krisp. En ny favorit på midsommarbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
8 portioner
1 dl äppelcidervinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 litet syrligt äpple (gärna aroma)
1 selleristjälk
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
2 msk finskuren gräslök
1 msk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1897 KJ / 453 kCal
Fett30 g
Salt6.81 g
Kolhydrater29 g
Protein17 g
Kommentarer
Hade slut honung hemma men blev jättegod ändå!
Maria
2024-04-02Alla gäster gav denna sill högsta betyg. Den bästa jag gjort. Fräsch!
Ingrid
2022-06-29