Tandoorisill

4
1
Tandoorisill

Blanda en svensk klassiker med en klassisk indisk krydda! Du marinerar sillen med en underbar blandning av majonnäs, yoghurt, honung och sist men inte minst den intensiva tandoorikryddan. Oerhört lyckat!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Tandoorisill

Ingredienser

10 portioner
2 - 2 1/2 burkar urvattnad inläggningssill
3 dl matyoghurt
1 1/2 dl majonäs
1 1/2 msk torr tandoorikrydda
1 1/2 msk honung
1/2 tsk salt

För alla

Glutenfri, men kontrollera innehållet i kryddblandningen.
Gör äggfri: använd specialmajonäs utan ägg.
Gör mjölkfri: byt matyoghurten mot mjölkfritt alternativ. Använd äkta majonnäs och kontrollera innehållet i kryddblandningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Ingalill

2006-04-08

Det behövs mera tandoorikrydda än angiven ta 2-3 tsk Guddomligt god sill!

Testa liknande recept

Het honungssill
Paul Aarts currysill
Hovmästarsill
Flädersill
Örtsill