Tandoorisill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tandoorisill

Blanda en svensk klassiker med en klassisk indisk krydda! Du marinerar sillen med en underbar blandning av majonnäs, yoghurt, honung och sist men inte minst den intensiva tandoorikryddan. Oerhört lyckat!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen i bitar.
  2. Blanda resten av ingredienserna. Smaka ev av med mer salt. Vänd ner sillen och låt stå kallt i minst 2 dygn.

För alla

Glutenfri, men kontrollera innehållet i kryddblandningen.
Gör äggfri: använd specialmajonäs utan ägg.
Gör mjölkfri: byt matyoghurten mot mjölkfritt alternativ. Använd äkta majonnäs och kontrollera innehållet i kryddblandningen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 1/2 burkar urvattnad inläggningssill
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 1/2 dl majonäs
  • 1 1/2 msk torr tandoorikrydda
  • 1 1/2 msk honung
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan