UNDER 30 MIN | Medel

Krämig räksallad

En kall räksallad slår aldrig fel en varm sommardag. I detta recept blandas räkorna med dill, gräslök och dijonsenap och tillsammans med både crème fraiche och majonnäs blir den härligt krämig. En klick pepparrot sätter pricken över i:et och den härliga röran är färdig att avnjutas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka räkorna och blanda ihop alla ingredienser.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Denna räksallad passar utmärkt till korv med bröd, tunnbrödsrulle eller i bakad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g skalade räkor
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1069 kJ / 255 kCal