Krämig räksallad

69
8
Krämig räksallad

En räksallad slår aldrig fel. I detta recept blandas räkorna med dill, gräslök och dijonsenap och tillsammans med både crème fraiche och majonnäs blir den härligt krämig. En klick pepparrot sätter pricken över i:et och den härliga röran är färdig att avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Krämig räksallad

Ingredienser

4 portioner
200 g skalade räkor
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 msk riven pepparrot
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Denna räksallad passar utmärkt till korv med bröd, tunnbrödsrulle eller i bakad potatis.

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Birgitta

2022-04-19

Jag kommer att ha mindre pepparrot och senap nästa gång. Använde egengjord majonnäs där det gick ingick dijonsenap så det blev nog lite för mycket.

Hans

2022-01-24

Skitgptt helt enkelt

Birgitta

2022-01-23

Mycket god!

Näringsvärde per portion

Energi 1069 KJ / 255 kCal
Fett 24 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 1 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden