Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Krämig äggröra med chorizochips

Krämig äggröra med chorizochips är ett perfekt, matigare snacks till kvällen. Äggröran får en mild löksmak av de strimlade salladslökarna. Den krämiga röran har en utmärkt kontrast till de krispiga, stekta chorizoskivorna och det rostade brödet.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek den tunt skurna chorizosalamin krispig i en het stekpanna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Knäck äggen i en kastrull. Vispa samman med grädden och strimlad salladslök. Tillsätt salt och peppar.
  3. Värm försiktigt. Rör om då och då med en träsked. Ta kastrullen från värmen när äggröran är klar men fortfarande krämig.
  4. Klicka äggröran på rostade brödskivor och fördela chorizochipsen över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g tunt skuren chorizosalami
  • 6 ägg
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strimlad salladslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 rostade brödskivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1444 kJ / 345 kCal
Läs mer om näringsvärden