Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkmacka med avokado och limemarinerade räkor

En räkmacka som utmanar! Den här goda räkmackan skiljer sig från den klassiska, men är perfekt för den som vill testa något nytt. Avokado, lime och körsbärstomater ger mackan en fräschör – precis som crème fraiche eller smetana istället för majonnäs gör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna eller låt räkorna i lake rinna av väl.
  2. Dela, kärna och gröp ur avokadon med en sked. Mosa avokadoköttet med en gaffel tillsammans med smetana. Riv vitlöksklyftan och blanda i. Smaksätt med salt, peppar och några droppar limesaft.
  3. Dela tomaterna i fyra delar. Skölj salladslöken, strimla den fint på snedden.
  4. Blanda räkorna med tomater, salladslök och olja. Smaksätt med salt, peppar och 2 tsk limesaft (för 4 port).
  5. Bred bröden med avokadoröran, toppa med de marinerade räkorna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana eller laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana/creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färska eller tinade räkor eller skalade räkor i lake (1 kg räkor motsvarar 600 g skalade räkor i lake)
  • 2 avokado
  • 1 dl smetana eller crème fraiche
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 10 körsbärstomater
  • 2 salladslökar
  • 2 msk olja
  • 4 stora mörka brödskivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1955 kJ / 468 kCal