Kräfttimbal i gelé med ruccolasås

Detta avancerade recept är en perfekt förrätt som du tillagar på drygt en timme. Kräfttimbal i gelé med ruccolasås är läckra rullar av kräftstjärtar, sherry och crème fraiche. På timbalen serveras en god vitvinsgelé och fräsch sås av ruccolasallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Ingredienser
6 portioner
Vitvinsgelé
2 gelatinblad
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1/4 g saffran (1/4 g motsvarar 1/2 påse)
Kräfttimbal
1 burk skalade kräftstjärtar i lake (à 360 g)
2 gelatinblad
2 msk konc hummerfond
1 3/4 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 msk sherry (alt konjak eller madeira)
2 krm salt
1 krm peppar
1 knivsudd kajennpeppar
Ruccolasås
1 knippe rucolasallad (à ca 50 g)
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin
färskpressad citronjuice
salt
peppar
Garnering
ev 6 hela kräftor
Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett14 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g
Kommentarer
2 stVi tog frysta kräftor och det blev jättegott, speciellt ruccolasåsen var bara så god.
Karin
Detta var sannerligen inte värt tiden och besväret att laga. Kräftstjärtar på burk är ingen hit. Inte heller ruccolasåsen är värd att laga.
Camilla