Kräftsoppa (grundrecept)
.jpg)
En fantastiskt smakrik och mustig kräftsoppa! Förutom de goda kräftorna är det vitt vin, dill och fänkål som sätter smak på den lena soppan. God som förrätt tillsammans med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
.jpg)
Ingredienser
4 förrättsportioner
1 1/2 kg kokta frysta eller färska kräftor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 fänkål (ca 150 g)
2 msk matolja
2 msk tomatpuré
1 krondill (eller 4 dillstjälkar)
1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 fiskbuljongtärning
10 dl vatten
5 dl vispgrädde
1/2 krm cayennepeppar
salt (eventuellt)
2 tsk majsstärkelse
Till servering
dill
4 skivor rostat bröd
Gör så här
00:05:00
00:20:00
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi0 KJ / 0 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein31 g
Kommentarer
7 stOm din soppa blev "torr" Hanna så kanske du missade vattnet och grädden. Vad du menar med smulan är svårtolkat så försök tänka igenom dina formuleringar nästa gång så de blir användbara för oss andra. För en matigare soppa föreslår jag att tillsätta tärnad potatis och morot mot slutet när man reducerar buljongen.
Jens
Torr, tråkig smulan. Välj annat recept!
Hanna
Perfekt i min smak o perfekt för dem jag bjuder
Elisabeth