Kräftrolls
Till kräftskivan, helgmiddagen eller sommarens sista trädgårdsmingel: saftiga briochebröd fyllda med en himmelsk röra av kräftstjärtar, selleri och majonnäs är en sann stämningshöjare oavsett tillfälle.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
2 finhackade selleristjälkar
1 1/2 dl majonnäs
1/2 krm cayennepeppar
2 tsk worcestershiresås
1/2 msk finhackad dill
1/2 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2/3 briochebröd (à 400 g, limpa)
2 msk smör
1 msk finhackad gräslök
Till servering
saltade chips
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt brioche mot korvbröd och välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt brioche mot korvbröd. Byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör äggfri: byt brioche mot korvbröd. Välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Byt briochebrödet mot korvbröd istället.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 516 kCal
Fett36 g
Salt3.2 g
Kolhydrater34 g
Protein14 g
Kommentarer