Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kräftpytt med västerbottenkräm

Kräftpytt med västerbottenkräm är en mästerligt god mindre rätt som kan serveras antingen som förrätt eller som lättare lunch. Knäckebröd och skivade tomater är gott till kräftpytten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och skär potatisen i mindre bitar. Stek potatisen mjuk i matfettet i en stekpanna ca 10 min.
  2. Ansa och skär löken i tunna skivor. Ansa, snoppa och halvera sockerärterna. Låt lök och sockerärter fräsa med i pannan några min. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Vänd ner dem tillsammans med persiljan i pannan. Rör samman ingredienserna till krämen. Servera kräftpytten med västerbottenkräm, skivade tomater och knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 knippa färsk- eller salladslök
  • 200 g sockerärter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 dl strimlad bladpersilja
Kräm
  • 1 1/2 dl kvarg (10%)
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare