Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Tomatsallad med svenska smaker

(9)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Fräsch och lättlagad tomatsallad med vinägrett. Svenska smaker av rödlök, senap, pepparrot och Västerbottensost. Tomatsalladen förgyller kyckling, fisk och charkuterier.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk skånsk senap
  • 5 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 msk skuren dill
  • 100 g Västerbottensostar
  • 2 msk riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj tomaterna och skala löken. Skär tomater och lök i klyftor och lägg dem på ett fat.
  2. Blanda en vinägrett av äppelcidervinäger, senap och olja, smaka av med salt, peppar och dill.
  3. Häll över vinägretten på tomatsalladen. Hyvla över Västerbottensost och strö på riven pepparrot.
  4. Servera salladen till fisk, kyckling eller charkuterier.

För alla

Fri från gluten och laktos om lämpliga tillbehör serveras till.
Gör mjölkproteinfri: hoppa antingen över ost eller använd sojabaserat pålägg.

Tips

Linda in skalad pepparrot in blött hushållspapper och plast så blir den inte mörk.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 23 g
Energi
1602 kJ / 383 kCal
Läs mer om näringsvärden