Kräftor med citrussmak i filodeg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräftor med citrussmak i filodeg

Bjud dina gäster på en imponerande förrätt med kräftor i filodeg. Passar utmärkt på kräftskivan. Citron och dill förhöjer smak och doft. Serveras med blandade gröna blad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag.
  3. Finhacka dillen, använd endast dillvippor. Tvätta och riv skalet av citronen. Blanda kräftstjärtar, dill, ost och citronskal i en skål.
  4. Arbeta med ett ark filodeg i taget. Pensla med oljan på båda sidor. Fördela kräftröra på varje ark. Pensla arkens kanter med vispad äggula. Rulla 2-3 varv, vik kanterna över fyllningen och rulla ihop till rullar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Halvera rullarna.
  5. Fördela salladen på tallrikar och lägg på filodegsrullarna.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt osten mot mjölkfritt ostalternativ.

Tips

Vill du imponera kan det här vara en trevlig förrätt till kräftskivan. Var lite varsam med degarken och tänk på att jobba på en torr bänk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 170 g)
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 citron
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1 tinat paket filodeg (à 270 g, 500x240 mm)
  • 1 dl olja (t ex solrosolja)
  • 1 äggula till pensling
  • 100 g blandade salladsblad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 300 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden