Parmesanomelett med asiatisk kräftröra

Asien möter medelhav i denna rätt som passar utmärkt som lunch eller lättare middag. Gör kräftröran precis så het som du önskar genom att anpassa mängden chili. Välj om du gör flera små eller en stor omelett.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
4 portioner
2 burkar kräftstjärtar i lag (à 320 g)
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk färskpressad limejuice
3 msk olivolja
1/2 dl hackad koriander (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
12 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl finriven parmesan
4 msk crème fraiche
1/2 påse rucola (à ca 60 g)
smör
finriven parmesan till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Såå gott m chili-lime-vitlöks marinaden till omeletten. Jag nöjde mig med 2 ägg p/p och ersatte parmesan m riven västerbottenost.
Eva
2022-05-28Gjort den ikväll för säkert tionde gången - favorit för både dottern & mig sedan flera år & idag önskade hon sig den på dopdagen.
Cecilia
2020-07-10Tog inte 12 ägg utan 8 st. Koriander bort och basilika i stället samt dill. God omelett då man gillar lättlagat och skaldjur !
Raili
2012-09-26