Parmesanomelett med asiatisk kräftröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Parmesanomelett med asiatisk kräftröra

Asien möter medelhav i denna rätt som passar utmärkt som lunch eller lättare middag. Gör kräftröran precis så het som du önskar genom att anpassa mängden chili. Välj om du gör flera små eller en stor omelett.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  2. Skala och pressa vitlöken i en bunke. Dela, kärna ur och finstrimla chilin.
  3. Blanda ner chili, limejuice och olja i bunken. Vänd ner kräftstjärtarna och koriandern.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en bunke, bara så att allt blandas. Blanda i parmesanen.
  5. Stek portionsomeletter i smör i en liten stekpanna eller gör en stor omelett i en stor stekpanna (för 4 port). Sänk värmen och stick, under det att omeletten stelnar, här och där med en stekspade så att lös smet kan rinna ner.
  6. Toppa med crème fraiche, kräftröra, parmesan och ruccola.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, ris- eller sojabaserad mjölkdryck.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar kräftstjärtar i lag (à 320 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl hackad koriander (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
  • 12 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 4 msk crème fraiche
  • 1/2 påse ruccola (à ca 60 g)
  • smör
  • finriven parmesanost till garnering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info