Kräftlag

Prova lägga dina kräftor i en hemmagjord lag – för en fräschare smak! Den här gör du på öl, råsocker och dill. Tina upp de frysta kräftorna, gör din egen lag och låt sedan stå över natten så att smaken hinner utvecklas tillfullo.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stPeter. testa! skämt åsido sötningsmedel och kräftor går förstås inte. Roger, inget, häll den i slasken.
Andreas
Borde inte receptet korrigeras med hänsyn till krymplationen. Länge sen "1 kg" kräftor vägde 1 kg. Numera är det bara 700 g i paketen. Något som upprör en kräftälskare.
Kurt
Varför socker och inte stevia?
Peter
Vad kan man använda lagen till efter man låtit kräftorna dra ett dygn
Roger
Bra att höja kräftsmakdn
Elisabeth
Laken blir alldeles för salt. Fördärva kräftorna och gör de nästan oätligt.
Frank
Gott och lätt att laga. Blev väldigt lyckat.
Ellen
Kyler kräftor na med djupfrysta räkor och kokar kräftorna lätt ca 5-7 minuter efter lagen e amsmakad o klar sen i med 1 kg frysta Rekor blir väldigt gott o går nästan att äta direkt 👍😬
Urban
Jag gör den här lagen varje gång jag köper kräftor. Men, varför görs inte lagen godare från första början? I paketen. :-)
Jesper
Hej går även bra att lägga till räkor i lagen, för de som gillar det
Solveig