Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kräftcappuccino

Det är nog inte varje dag dina gäster blir bjudna på en kräftcappuccino. Soppan innehåller spännande aromer från bland annat kräftskal, morötter, vitt vin och konjak. Toppat med det fluffiga mjölkskummet och ostpinnar är förrätten en succé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj skalen i kallt vatten och låt rinna av. Skala och fintärna moroten. Fräs kräftskal och morot i matfettet i en stor gryta. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon min. Häll på vatten och vin och låt koka under lock ca 20 min. Sila ifrån skalen.
  2. Låt buljongen koka ihop till ca hälften återstår (ca 5 dl, för 4 port). Blanda samman grädden med mjölet och vispa i buljongen. Låt koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med konjak, salt och peppar.
  3. Värm mjölken i en kastrull under kraftig vispning så att den bildar ett fast skum. Fördela soppan i koppar och toppa med den skummade mjölken. Servera genast, gärna med små ostpinnar till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skal från 1 kg kräftor
  • 1 liten morot
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 msk konjak eller sherry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl lättmjölk
Lägg till i inköpslistan