Kräftgryta med pesto och tomat

10
0 Klimatsmart
Kräftgryta med pesto och tomat

Färgsprakande kräftgryta som är lika vacker som den är god. Här samsas olika texturer som mjuk potatis, krispiga sojabönor och spänstiga kräftstjärtar. Alltsammans vilar i en utsökt gräddsås med pesto och dill, i en härlig symbios som får smaklökarna att sjunga!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Kräftgryta med pesto och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
körsbärstomater
2
burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 dl
lag från kräftstjärtarna
2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
2 msk
pesto
250 g
frysta sojabönor
-
salt och peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (kan finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med lite mortlade dillfrön.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2469 KJ / 595 kCal
Fett 27.7 g
Salt 3.82 g
Kolhydrater 52.9 g
Protein 27.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept