Kräftgryta med pesto och tomat

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Kräftgryta med pesto och tomat

Färgsprakande kräftgryta som är lika vacker som den är god. Här samsas olika texturer som mjuk potatis, krispiga sojabönor och spänstiga kräftstjärtar. Alltsammans vilar i en utsökt gräddsås med pesto och dill, i en härlig symbios som får smaklökarna att sjunga!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Kräftgryta med pesto och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
2 burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 dl lag från kräftstjärtarna
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk pesto
250 g frysta sojabönor
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2469 KJ / 595 kCal
Fett27.7 g
Salt3.82 g
Kolhydrater52.9 g
Protein27.9 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kräftpasta med pesto
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fisk- och skaldjurspasta
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräft- och bönpasta med ruccola
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stefans mumsiga kräftmacka
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga