Kräftgryta med pesto och tomat
Färgsprakande kräftgryta som är lika vacker som den är god. Här samsas olika texturer som mjuk potatis, krispiga sojabönor och spänstiga kräftstjärtar. Alltsammans vilar i en utsökt gräddsås med pesto och dill, i en härlig symbios som får smaklökarna att sjunga!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
2 burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 dl lag från kräftstjärtarna
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk pesto
250 g frysta sojabönor
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2469 KJ / 595 kCal
Fett27.7 g
Salt3.82 g
Kolhydrater52.9 g
Protein27.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer