Kräftgryta med pesto och tomat

10
0 Klimatsmart
Kräftgryta med pesto och tomat

Färgsprakande kräftgryta som är lika vacker som den är god. Här samsas olika texturer som mjuk potatis, krispiga sojabönor och spänstiga kräftstjärtar. Alltsammans vilar i en utsökt gräddsås med pesto och dill, i en härlig symbios som får smaklökarna att sjunga!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Kräftgryta med pesto och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
körsbärstomater
2
burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 dl
lag från kräftstjärtarna
2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
2 msk
pesto
250 g
frysta sojabönor
-
salt och peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (kan finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med lite mortlade dillfrön.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2469 KJ / 595 kCal
Fett 27.7 g
Salt 3.82 g
Kolhydrater 52.9 g
Protein 27.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept