Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pirog med kräftstjärtar och crème fraiche

Testa att göra dina piroger med kräftstjärtar och crème fraiche. Supergott och enkelt! Servera pirogerna tillsammans med en god soppa eller bara som de är.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av kräftstjärtarna väl. Blanda dem med crème fraichen och hummerfonden. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Skär ut 8 rutor av smördegen (för 4 port), ca 12 x 12 cm. Fördela smeten i mitten på varje ruta. Pensla tunt med äggula runt kanterna och vik över till en trekant. Tryck och mönstra försiktig med en gaffel runt om. Pensla ovansidan med resterande äggula. Gör ett litet hål i degen på varje pirog med knivspetsen.
  4. Grädda i ugnen på en bakpappersklädd plåt i ca 15 minuter eller tills pirogerna är vackert gyllenbruna.
  5. Servera till vardagssoppan, kanske en tomat- eller sparrissoppa.

I näringsberäkningen ingår tomatsoppa och ett äpple.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Välj mjölkproteinfri färskost. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med vatten, mjölk eller fil istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g)
  • 1 dl smaksatt crème fraiche t ex tomat- och basilika
  • 1 msk konc hummerfond
  • salt och peppar
  • ca 275 g färdigkavlad, kyld smördeg
  • 1 äggula
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2290 kJ / 550 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden