Kräftbulgur

Betyg 4.2 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Kräftbulgur

Festlig, syrlig och oemotståndlig är ett utmärkt sätt att beskriva den här snabblagade kräftbulgursalladen. Apelsin, avokado och kräftstjärtar förgyller salladen och gör kräftbulgur till en vinnande rätt på picknicken eller på middagsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Kräftbulgur

Ingredienser

4 portioner
3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 purjolök
1 - 1 1/2 apelsin
2 avokador
1 burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dressing

2 dl matlagningsyoghurt
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
2 krm salt
1/2 tsk sambal oelek

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Mycket gott! Har lagat denna rätt många gånger sen den var med som testlagarrecept i Buffé och den är mycket omtyckt av hela familjen. Såsen är ett måste som tillbehör!

    Veronica

  • En enkel och jättegod rätt som jag ofta tillagat.Låg fetthalt så den är bra smalmat.

    Inger

  • Äter ofta och gärna kräftbulgur! Ett nytt recept som snabbt blivt en klassiker hemma hos oss. Hoppar över apelsinen då jag är allergisk och häller saft från lime över istället, det blir kalasgott!

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett19 g
Kolhydrater82 g
Protein22 g

Testa liknande recept

  • Koka bulgur
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kräftpaj med nötter
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad