Kräftbulgur

Festlig, syrlig och oemotståndlig är ett utmärkt sätt att beskriva den här snabblagade kräftbulgursalladen. Apelsin, avokado och kräftstjärtar förgyller salladen och gör kräftbulgur till en vinnande rätt på picknicken eller på middagsbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Ingredienser
4 portioner
3 dl bulgur
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 purjolök
1 - 1 1/2 apelsin
2 avokador
1 burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Dressing
2 dl matlagningsyoghurt
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
2 krm salt
1/2 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett19 g
Kolhydrater82 g
Protein22 g
Kommentarer
13 stMycket gott! Har lagat denna rätt många gånger sen den var med som testlagarrecept i Buffé och den är mycket omtyckt av hela familjen. Såsen är ett måste som tillbehör!
Veronica
En enkel och jättegod rätt som jag ofta tillagat.Låg fetthalt så den är bra smalmat.
Inger
Äter ofta och gärna kräftbulgur! Ett nytt recept som snabbt blivt en klassiker hemma hos oss. Hoppar över apelsinen då jag är allergisk och häller saft från lime över istället, det blir kalasgott!
Anna
En helt suverän rätt! jättegott och enkelt att laga Passar bra nu när det snart blir apelsinsäsong
Gerd
Fungerar jättebra som en sommarfrisk sallad och kan ätas kall på stranden. Mjuk och len och alla smaker kommer fram på ett bra sätt. MUMS!
Anna
Mycket gott, fast kommer nog att testa med räkor eller kanske tonfisk. Kräftsmaken var lite för dominant.
Lillemor
Otroligt gott - mycket bättre än man kan tro av att bara läsa receptet. Jag kokade min bulgur i vanligt vatten i stället för buljong - det är mycket smak ändå, och jag gillar inte att använda buljongtärningar/fond i onödan.
Anne
Jättegott och annorlunda. Bulgur ska jag laga mer av, och förmodligen denna rätt. Såsen var väldigt god behövlig, det behövdes lite sting. Tog lite extra Sambal Oelek, följde annars receptet. Tyvärr lite många ingredienser man inte har hemma till vardags.
Helena
Enkelt, snabbt och supergott. Perfekt nu till sommaren, och varmare perioder!
Sofia
Jättegott och jättelätt att laga! Passar mig perfekt!
Petra